De Meeuw – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

dinsdag 24 juli t/m zaterdag 08 september / 21:00

Amsterdamse Bostheater i.s.m. Noord Nederlands ToneelDe Meeuw

Deze zomer brengen het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven.

In het kunstmatige paradijs van een aangeharkt landgoed, is iedereen met elkaar verbonden, of ze dat nu leuk vinden of niet. Zonder de bescherming van de rol die ze in het dagelijks leven gewend zijn te spelen, worden ze geconfronteerd met zichzelf en elkaar. Dit leidt tot hopeloze liefdespogingen, verveelde slapstick, losgeslagen schietpartijen en gezongen hartenkreten.

De jongeren, onrustig, vertonen een ziekelijke behoefte aan erkenning. De ouderen vrezen de kracht van de nieuwe generatie en zijn bang statuur te verliezen. Voor het te laat is, voor het verval onherroepelijk zal toeslaan, proberen ze er het beste van te maken – of er in elk geval nog iets van te maken.

Zo woekert de menselijke natuur, in pijnlijk herkenbare gedaanten – eigenwaan en overmoed, verslaving en verveling, hufterigheid en hypocrisie, verlangen en melancholie. Dit alles scherp geobserveerd en geestig beschreven door meesterverteller Anton Tsjechov.

spel: Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Hanna van Vliet, Jesse Mensah, Iwan Walhain, Peter van Heeringen, Julia Diepstraten en Denzel Goudmijn

regie: Ingejan Ligthart Schenk
bewerking: Ingejan Ligthart Schenk en Erik Bindervoet
dramaturgie: Robbert van Heuven
compositie: Randell Heye
decorontwerp: Ascon de Nijs
lichtontwerp: Reier Pos
kostuumontwerp: Clement & Sanou

 

 

De zaal is open vanaf 18:30 uur. De voorstelling begint om 21:00 uur en duurt tot ca 22:30 uur.

Vanaf 10 augustus wordt op vrijdagavond de voorstelling engels ondertiteld.

Op dinsdagavonden is er een boswandeling o.l.v. bioloog Nico de Jong, van 18:00 tot 19:00. U kunt hiervoor een kaartje kopen via Tickets.

Ook komende zomer kan er voorafgaand aan de avondvoorstelling gedineerd worden in het Bosrestaurant of kunt u genieten van een picknickmand met heerlijke hapjes.

De voorstelling gaat in principe altijd door, behalve als de weersomstandigheden echt heel slecht zijn. Bij harde regen, storm en onweer wordt de voorstelling afgelast. Bij twijfelachtig weer wordt op de website van het Bostheater gemeld of de voorstelling doorgaat. Indien de voorstelling wordt geannuleerd ontvangt u een code waarmee u kosteloos kaarten kunt reserveren voor een andere datum.

Kaarten voor de theatervoorstelling De Meeuw in het Bostheater kunnen tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling gewijzigd worden naar een andere datum, van dezelfde voorstelling, mits er plaatsen beschikbaar zijn. In de bevestigingsmail van uw bestelling staat een link naar uw eventbrite account. Wanneer u inlogt kunt u uw reservering wijzigen. U kunt slechts eenmalig te datum van de tickets wijzigen. Er wordt geen geld terug gegeven. Voor overige voorstellingen is het niet mogelijk uw tickets te wijzigen.
Route