zondag 10 september t/m maandag 10 september / Vanaf 17:30

Op zondag 10 september presenteert Matisyahu zijn zesde album Undercurrent in de vorm van een improviserende muzikale reis in het Amsterdamse Bostheater! Een persoonlijke, intieme en intuïtieve verbintenis tussen Matisyahu en zijn band.

De Amerikaanse singer-songwriter Matisyahu bracht dertien jaar geleden zijn eerste album ‘Shake Off The Dust… Arise’ uit en heeft sindsdien niet stilgezeten. In Amerika scoorde hij in 2005 met King Without A Crown een enorme hit en tourde hij met onder meer Sting en Sublime With Rome. Daarnaast verschenen er samenwerkingen met Avicii en Wyclef Jean.

Matisyahu en band hebben ditmaal iets ongewoons gedaan tijdens hun zesde studio-album: ze improviseerden uren, waarbij Matisyahu enkel als bewonderaar toekeek. Dit leidde tot een ongeëvenaard resultaat, met nieuwe melodische hoogtepunten, ritmische pieken en gelukzalige passages – die naderhand door Matisyahu zelf werden aangevuld met zijn krachtige stem. Bijzonder is dat het album geen enkele nabewerking kent. In Matisyahu’s songs speelt zijn Joodse afkomst een belangrijke rol, maar daarnaast gaat het hem vooral om de persoonlijke reis die hij in ieder nummer weer opnieuw aflegt. Deze wordt gekenmerkt door innerlijke confrontatie met thema’s als vertrouwen, kwetsbaarheid en acceptatie die hij samenbrengt in een harmonieuze muzikale filosofie.

Verwacht 10 september een bijzondere ontmoeting met pure gevoelens geuit in muzikale hoogtepunten. Een zeer persoonlijke performance binnen de wonderlijke setting van het Bostheater. Laat je inspireren door dit lyrische pleidooi onder de feeërieke sterrenhemel in het Bostheater.

KOSTEN €22,50 EXCL. SERVICEKOSTEN
ZOMERTERRAS OPEN VANAF 17:30
SUPPORT ACTS TBA
HOOFDACT CIRCA 21:00
Route