Boslab 2018 – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

BOSLAB 2018

HET AMSTERDAMSE BOSTHEATER ZOEKT NIEUWE MAKERS
Op het grote podium en op locaties rondom het theater

Het Amsterdamse Bostheater nodigt nieuwe makers uit om opwindende, eigenzinnige plannen in te dienen voor een korte voorstelling in en rondom het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Onder de noemer Boslab kunnen (groepen van) makers bij ons een voorstelling maken van ongeveer 30 minuten, die in de laatste week van juni zeven keer gespeeld wordt.

Vanaf 11 juni is het Bostheater vrij voor repetities. Vanaf begin mei kan op in overleg met andere activiteiten in de ochtend of avond in het Bos worden gewerkt. Het artistieke team van het Amsterdamse Bostheater begeleidt Boslab inhoudelijk. Het productieteam helpt bij het opzetten van de productie, marketing en publiciteit en biedt technische ondersteuning.

Heb je elders een mooie korte voorstelling gemaakt? Deze zomer breidt Boslab uit en programmeren we ook reprises.

PROCEDURE
Plannen voor Boslab kunnen worden ingediend tot en met 31 oktober 2017. Half november wordt bekend welke plannen zijn uitgekozen. De keuze baseren we op artistieke potentie, maar ook op haalbaarheid. We hebben een voorkeur voor makers die interdisciplinair willen werken. Plannen waarbij muziek, beweging en vormgeving een wezenlijke rol vervullen. In principe komen alleen professioneel opgeleide acteurs, regisseurs en makers in aanmerking.

Alvorens het plan op papier te zetten, raden wij aan eerst de inhoudelijke en artistieke uitgangspunten van het Amsterdamse Bostheater te lezen. Deze kun je opvragen op onderstaand email-adres. De makers moeten zich vanzelfsprekend verbonden voelen met deze uitgangspunten. Desgewenst kun je een oriƫnterend gesprek aan vragen met artistiek leider van het Bosatelier Frances Sanders.
Voor informatie en het indienen van plannen: frances@bostheater.nl

 

Route