ZONdagen in het Bostheater

De dagen worden kort en donker: Tijd voor ZONdag in het Bos.

In het kader van Within This Wooden ‘O’ organiseren we deze herfst drie warme middagen in het Amsterdamse Bostheater: Kunnen we applaudisseren voor een zonsondergang?

Theatermakers Pleun Peters en Suze van Miltenburg ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar ontdekten zij een liefde voor theater waarin beeldende kunst, muziek, beweging en ruimtelijke vormgeving worden bevraagd en gevoed door wetenschap. Theater als een ruimte waar je als publiek actief uitgedaagd wordt op een andere manier naar de wereld van de dingen om je heen te kijken. Komend jaar werken ze in het Amsterdamse Bostheater aan een ultieme poging het natuurverschijnsel ‘de Zon’ in een kunstwerk te vangen.

Maar voordat er zoiets als een voorstelling staat, is het tijd voor onderzoek. Daar willen de makers u graag bij betrekken. Met wetenschappelijke, filosofische en maatschappelijke lezingen wordt het fenomeen zon belicht. U wordt uitgenodigd als ‘ervaringsdeskundige’ om met de makers in gesprek te gaan en actief mee te doen aan hun eerste theatrale experimenten. Elke bijeenkomst vertrekt vanuit een ander thema met als centrale vraag: Kunnen wij de zon tot kunstwerk maken?

De  ZONdagmiddagen zijn op:

15 oktober met filosoof en theatermaker Thomas Lamers, ontwerper en scenograaf Peter de Kimpe.
5 november en 26 november met onder andere sterrekundige Jos de Boer, antropologe Natascha Zwaal en kunstenaar Nicky Assmann.

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur

Kosten (inclusief soep en brood): 15 euro, 10 euro voor leden en studenten

Locatie: studio van het Amsterdamse Bostheater

aanmelden: woodeno@bostheater.nl

Route