WRONGderland

Alex poetste zijn tanden, spoelde, spuugde, zag tandpasta op de spiegel, veegde, en viel plots door de spiegel. Beland aan de andere kant gaat hij op ontdekkingstocht door een wereld waar de waarheid er niet toe doet. Want hoezo weet jij zo zeker dat het donker wordt? Dat dat altijd komt, na de schemer? Dat is toch gewoon een aanname? Aanraken is zetten!

WRONGderland is een muzikale voorstelling, over macht, alternatieve feiten en waar- en onwaarheid, gebaseerd op Through The Looking-glass van Lewis Carroll. Alex komt terecht in een wereld als schaakspel, waar de rode en witte koningin over heersen. Er zijn regels en wetten en onzin en onduidelijkheid. Maar dan valt er een buitenstaander binnen. Het is aan de rest van de stukken om te kiezen, als ze al iets te kiezen hebben. En wat wil een paard nou het liefst? Of een toren? Of een Alex?

f6-linda-bosch-en-marijke-hessels

Linda Bosch en Marijke Hessels zijn afgestudeerd theatermakers en docenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In hun laatste studiejaar maakten zij samen een locatievoorstelling op het IBB, het oudste en bekendste studentencomplex in Utrecht. Na hun afstuderen maakten en speelden ze in een Alkmaarse dönerzaak met de voorstelling Fight or Flight, waarin twee politici de complexiteit van het vluchtelingenprobleem probeerden te vangen, maar zelf eindigden in een rubberboot. Ook maakten ze afgelopen zomer voor het Fringe Festival Amsterdam, Full Capacity – how to think straight in a time of information overload, een absurdistische muzikale voorstelling over de digitale maatschappij. Ze zijn daarnaast als docenten en makers betrokken bij o.a. DeGasten, Theatergroep DOX, de AJTS, Hofplein Rotterdam en de TU Delft.

Voorstellingen van Hessels&Bosch tekenen zich door hun gebruik van de wereld om ons heen, zowel in locatie als in de spelers. Voor WRONGderland werkten ze dan ook met zowel professionele als amateurspelers. Door mee te doen aan Boslab hebben ze de mogelijkheid een interdisciplinair onderzoek te doen op een groot podium, om zo een maatschappelijk verschijnsel aan de tand te voelen.

Spelers: Jorrit de Vries, Christle Tjon A Man, Ella Kamerbeek, Ayrton Kirchner, Jeroen Wals, Lars Kommers, Marta Frenzel & Luca Berger.
Band: Jeroen Wals, Lars Kommers, Bart Schrieken, Stefan Jansen
At The Psychedelic Circus (Jasper de Hoog & Mark Bergwerff) – Sounddesign
Saskia de Haas – Schrijver, Sheila Bosman – Productie, Jorrit de Vries – Componist.

 

Route