Atlantis – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

vrijdag 20 september t/m dinsdag 22 september / Vrijdag en Zaterdag 19:00 / zondag matinee om 13:00

De veenfabriekAtlantis

ATLANTIS

Muziek | Theater | Nieuw | Beter | Beschaving | Lizard People

In Atlantis bouwt de Veenfabriek met muziek, theater en gastronomie op eigenzinnige wijze aan een nieuwe beschaving. Vol van klanken, verhalen, fantasie en complottheorieën. Brutaal en liefdevol. 

Hoe kun je voorkomen dat je murw raakt van de rampgebieden over het klimaat en de toenemende polarisatie? Hoe kun je hoopvol blijven in een cynische wereld? 

Het is twee voor twaalf en we weten massaal niet wat we moeten doen. Maar toch moeten we geloven dat het anders kan en dat jij degene bent die wat kan bedenken. Niet perse serieuzer, of belangrijker. Maar fouter, raarder, anderser. Terwijl de doomsday klok tikt, ontstaat op bouwgrond een subtropisch zwemparadijs waarin je kunt tijdreizen. Is er nog hoop voor deze beschaving? Kunnen we door terug te kijken, verzinnen wat onze beslissingen van morgen zullen zijn?

Wees van harte welkom bij de eerste steenlegging van Nieuw-Atlantis! Inclusief een heerlijk vegetarisch diner met invloeden uit Mauritanië en het Midden-Oosten. Je proeft smaken uit de oudste beschavingen.

 

“Heerlijk grillig en vrolijk verwarrend muziektheater […] dat resoneert met de apocalyptische sluimering waarop deze voorstelling gestoeld is” Theaterkrant

Ruim tien muzikanten en acteurs bespelen vreemdsoortige instrumenten: in dit muziektheater gaat een schuiftrompet zo maar een duel aan met vliegtuiggebulder. […] tegen het eind komen de losse draden van deze raamvertelling knap bij elkaar in een geweldige monoloog – door actrice Niki Verkaar ook nog eens superieur gespeeld.” Volkskrant

“Zoals altijd bij voorstellingen van de Veenfabriek versterken tekst en muziek elkaar, of de disciplines gaan juist stijfkoppig tegen elkaar in. Ook in ‘Atlantis’ gebeurt dat zonder dat het een het ander uitleggerig illustreert. Zo is ‘Atlantis’  boven alles een lekker dwarse muziektheatertrip.” Trouw

 

Credits:
Simon Boer, Sandra van Boetzelaer, Mats Boswijk, Tom Brinkkemper, Kelly de Haan, Annemarije van Harten, Roland Haufe, Milena Haverkamp, Ruta van Hoof, Daan Jonker, Paul Koek, Linsey Ladru, Judy Lijdsman, Ton van der Meer, Phi Nguyen, Gerjan Piksen, Miquel Rodriquez, Teun Smits, Rianne Valstar, Niki Verkaar, Joeri Vos en Bastiaan Woltjer

campagnebeeld | Anne Harbers
teasers | Pablo van Wetten
trailer | Charlie Feld
met dank aan | Leon Brill, Tom Hazenberg, Lowie van Oers

 

LAAT JE MEEVOEREN IN EEN THEATRALE WERELD NOG VOOR DE VOORSTELLING BEGINT! 

Speciaal voor de fietsers maakten we de Boscast waarmee je binnen no-time bij het Amsterdamse Bostheater bent. Druk op play bij Station Amsterdam Zuid of het Olympisch Stadion en rij via de bosbaan naar het theater. Na de voorstelling is er ook een boscast voor de terugweg. Veel luisterplezier!

Voor de heenweg
Voor de terugweg

Atlantis speelt vrijdag 20 & zaterdag 21 september om 19:00 uur.
Op zondag 22 september is er een matinee voorstelling om 13:00 uur.

Regulier: 27,50*
CJP/ Stadspas: 23,50*

*Het Atlantismenu is inbegrepen in het ticket. Dit is een vegetarische maaltijd met een dessert. Er wordt gezamenlijk rondom en tijdens de voorstelling gegeten.

De adviesleeftijd is 12+

Let op: op een aantal tickets staat 21:00 uur als aanvangstijd vermeld, dit is niet correct. De aanvangstijden zijn op vrijdag en zaterdag om 19:00 uur en op zondag om 13:00 uur.

 

Tijdens onze voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als u aanwezig bent bij de voorstelling, stemt u ermee in dat u op beeld- en/ of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Route