Atlantis – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

woensdag 18 september t/m zondag 22 september / 19:00 /zondag matinee om 13:00

De veenfabriekAtlantis

ATLANTIS

Muziek | Theater | Nieuw | Beter | Beschaving | Lizard People

De festivalvoorstelling Pinokkio van de Veenfabriek stond in de top drie van beste voorstellingen van 2018 in het NRC, het Parool en het Dagblad van het Noorden. Nu is hetzelfde team terug met een gloednieuw, groots en absurd muziektheater-project. In Atlantis bouwt de Veenfabriek met muziek, theater en gastronomie op eigenzinnige wijze aan een nieuwe beschaving. Vol van klanken, verhalen, fantasie en complottheorieën. Brutaal en liefdevol. Wees van harte welkom bij de eerste steenlegging van Nieuw-Atlantis!

 

Recensies

“Heerlijk grillig en vrolijk verwarrend muziektheater […] dat resoneert met de apocalyptische sluimering waarop deze voorstelling gestoeld is”

Theaterkrant

 

Atlantis begint grappig, als een gemeenteambtenaar de eerste steenlegging van een nieuw subtropisch zwemparadijs aankondigt. Daarna ontrolt zich een complex verhaal waarin onderwerpen als klimaatverandering, politiek idealisme en opportunisme, het uitsterven van dieren, citymarketing en de verwachtte ondergang van de aarde over elkaar heen buitelen, in een nogal zwaarwichtige tekst. Ruim tien muzikanten en acteurs bespelen vreemdsoortige instrumenten: in dit muziektheater gaat een schuiftrompet zo maar een duel aan met vliegtuiggebulder. Met allerlei afval en speelgoedhijskraantjes is een bouwterrein ontworpen waarop gedreven wordt geacteerd. Het kost behoorlijk wat moeite om bij de les te blijven, maar het loont: tegen het eind komen de losse draden van deze raamvertelling knap bij elkaar in een geweldige monoloog – door actrice Niki Verkaar ook nog eens superieur gespeeld.”

Volkskrant

 

“Zoals altijd bij voorstellingen van de Veenfabriek versterken tekst en muziek elkaar, of de disciplines gaan juist stijfkoppig tegen elkaar in. Ook in ‘Atlantis’ gebeurt dat zonder dat het een het ander uitleggerig illustreert. Zo is ‘Atlantis’  boven alles een lekker dwarse muziektheatertrip.”

Trouw

 

Atlantis speelt van woensdag 19 t/m zaterdag 21 september om 19:00 uur.
Op zondag 22 september is er een matinee voorstelling om 13:00 uur.

Regulier: 27,50*
CJP/ Stadspas: 23,50*

*Het Atlantismenu is inbegrepen in het ticket. Dit is een vegetarische maaltijd met een dessert. Er wordt gezamenlijk rondom en tijdens de voorstelling gegeten.

De adviesleeftijd is 12+

Tijdens onze voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als u aanwezig bent bij de voorstelling, stemt u ermee in dat u op beeld- en/ of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.
Route