Cure Park – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

zondag 04 juni t/m zondag 16 juli / 12:00-20:00

Deze zomer strijkt Cure Park neer tussen de bomen van het Amsterdamse Bos. Natuur en frisse lucht hebben een heilzame werking, dat is bij iedereen bekend. Maar welke sociale, psychische of omgevingsfactoren zijn ook van invloed op onze gezondheid, terwijl we dat niet altijd door hebben? Hoe verhogen we de kwaliteit van zorg en welzijn, voor onszelf, de ander en de omgeving? Met het Bostheater als centrum brengt Cure Park kunstenaars, publiek, en zorgprofessionals rondom deze vragen samen in een veelzijdig programma, bestaande uit installaties, experimenten, interventies, workshops, debat, performances en film.

PROGRAMMA CURE PARK

Het maatschappelijke debat over professionele zorg wordt veelal gedomineerd door vraagstukken omtrent organisatie en financiering. Met Cure Park slaan we andere wegen in. Onder andere kijken we naar andere culturen, religies en tijdperken. Je wereldbeeld bepaalt immers hoe je zorg wilt ontvangen, geven en organiseren, voor jezelf, de ander en de omgeving. Hoe zou het zijn om van stoel te wisselen, en (zorg)relaties om te draaien zodat je kunt ervaren wat de ander ervaart? Hoe veranderen we daarmee de manier waarop we ons engageren met de ander en de wereld?

Cure Park creëert een fysieke en mentale ruimte waar levensvragen worden gesteld. Hoe wil ik bevallen en hoe wil ik sterven? Welke rol speelt seksualiteit? Waar ligt de scheidslijn tussen gek of geniaal? Waar vind ik rust in onze hoogtechnologische samenleving? Hoe neem ik zelf de regie over de zorg die ik (later) behoef? Hoe blijf ik als stedeling in contact met de natuur? Cure Park is de plek waar ervaringen, kennis en verhalen worden gedeeld. We gaan op zoek naar nieuwe behandelingen en rituelen, maar kijken ook naar de onderliggende oorzaken van ons ongemak.

Kunst en cultuur dragen bij aan de kwaliteit van leven, zingeving en sociale participatie. Andersom prikkelen vraagstukken rondom zorg de verbeeldingskracht en inventiviteit van kunstenaars. Cure Park brengt meer dan 25 kunstenaars, onderzoekers en makers samen in een manifestatie waarbij we steeds schakelen tussen alledaagsheid en abstracties, tussen (de beperkingen van) de realiteit, en de verbeelding van nieuwe mogelijkheden. Zo brengt Cure Park het onderwerp zorg weer terug in de gedeelde, publieke ruimte, in een spel van beleven en ontdekken, van waarnemen en exploreren.

Kunstenaars en makers
Mark Bain, Council (Myriam Lefkowitz, Valentina Desideri, Lendl Barcellos en Grégory Castéra) Claudia van Dijk & Arden Rzewnicki, Circus Engelbregt, Helena Grande (curator filmprogramma), Jasper Griepink, Egon Hanfstingl & Louwrien Wijers, Lina Issa, Saskia Jansen & George Korsmit (Rainbow Soulclub), Kochta-Kalleinen, Job Koelewijn, Emmeline de Mooij & Marjoca de Greef, Shana Moulton, Ruchama Noorda, Rory Pilgrim, Abner Preis, Print the Future (Klara van Duijkeren & Vincent Schipper) Katerina Šedá, Floris Schönfeld & Bruno Bocanegra, Cathalijne Smulders,William Speakman, SulSolSal en Karel Winterink.

De beeldende kunstroute is vrij toegankelijk.
Het bezoekerspaviljoen is geopend van donderdag tm zondag, van 12:00 tot 20:00 uur.

Route