De Dingen Die Begraven Liggen – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

vrijdag 11 juni t/m maandag 13 juni / Aanvang 20.00 uur. Zaterdag extra voorstelling om 16.00 uur

Orkater/De NieuwkomersDe Dingen Die Begraven Liggen

Uitverkocht

Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal: Als de man de ridder helpt zijn zwaard te vinden, zal de ridder de man doden met zijn zwaard.

Wat volgt is een kosmische, surrealistische, muzikale zoektocht. Een roadtrip zonder wegbeschrijving waarin het leven nooit loopt zoals gehoopt.

De Dingen Die Begraven Liggen van Nieuwkomers Jasper Stoop en Simme Wouters zou dit jaar op Theaterfestival Oerol in première gaan. Helaas kon het festival i.v.m. de coronamaatregelen niet doorgaan maar de makers gingen toch aan de slag. In oktober start de theatertournee maar op 11, 12 en 13 juni spelen ze alvast een voorlopige versie in de kleine zaal van het Amsterdamse Bostheater waarin ze met een affe toneeltekst en een bak muziek (en met publiek) verder graven.

 

Over de makers
Jasper Stoop en Simme Wouters hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse toneelschool. Daar vonden ze elkaar in een gedeelde liefde voor taal en muziek. Simme studeerde er in 2019 af met zijn zelfgeschreven voorstelling ‘De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt’, waarvoor hij datzelfde jaar de Top Naeff Prijs in ontvangst mocht nemen. Jasper deed dit fijntjes over in 2020: studeerde af en won (met Teun Donders) de Top Naeff Prijs voor zijn afstudeervoorstelling ‘de worm in het zijn’.

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De debuutvoorstelling De Dingen die begraven liggen van Simme en Jasper is de 23e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

 

Credits
concept, tekst, spel en muziek Simme Wouters
concept, spel en muziek Jasper Stoop
spel en muziek  Jurjen Zeelen
eindregie Floor Houwink ten Cate
muzikale begeleiding Wilko Sterke
vormgeving Lisanne Bovée
techniek Bram Anneveldt

Speeldata
11 juni, 20.00 uur
12 juni, 16.00 en 20.00 uur
13 juni, 20.00 uur

Kaartprijs
Regulier € 13,50

Corona maatregelen
Wij volgen de Corona-richtlijnen die door de overheid worden vastgesteld. Binnenkort vindt je hier meer informatie over de op dat moment geldende regels.

Consumpties
In verband met de beperkte bezoekerscapaciteit vanwege de corona maatregelen is het niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen.

Weersomstandigheden
De voorstelling wordt ook gespeeld wanneer het (licht) regent. Alleen bij echt slecht weer wordt de voorstelling afgelast. Bij twijfelachtig weer wordt er op de dag zelf een weersupdate op de website gezet.

Geluids-en beeldopnames
Tijdens de voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als je aanwezig bent bij de voorstelling, stem je ermee in dat je op beeld- en/ of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Route