Forest Filmfestival – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

06 september & 07 september / Zaal open 19:00

Cinetree & Amsterdamse BostheaterForest Filmfestival

Afgelast

Languit in het gras onder de sterrenhemel kijken naar de allermooiste films. Tijdens het Forest Filmfestival kun je midden in de natuur gratis genieten van Into the Wild en Captain Fantastic. De openluchtbioscoop is een initiatief van filmplatform Cinetree en het Amsterdamse Bostheater. Elke film wordt ingeleid door een filmexpert van Cinetree en het filmfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch.

“Er is niets leukers dan films kijken op bijzondere plekken. Zeker als de film aansluit bij de omgeving, dan ontstaat er iets magisch. Voor het Forest Filmfestival kozen we twee van onze favorieten: Into the Wild en Captain Fantastic. Beide films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving. Tel daarbij op de sterrenhemel en het Amsterdamse bos, magie gegarandeerd”, aldus Hanna Verboom (oprichtster van Cinetree).

Op vrijdag 6 september kunnen filmliefhebbers genieten van Into the Wild, de door Sean Penn geregisseerde verfilming van het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Deze bekroonde film vertelt het verhaal van Chris, een jonge student die zijn geluk wil vinden ver weg van de materiële wereld. Met prachtige muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) en de indrukwekkende beelden van de wildernis in Alaska, is dit de perfecte openingsfilm van het Forest Filmfestival.

Zaterdag 7 september staat Captain Fantastic op het programma. In deze voor een Oscar-genomineerde film hit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de diepe bossen van de Pacific Northwest om hun zes kinderen op geheel eigen wijze, ver van de beschaving, op te kunnen voeden. Een hartverwarmende film die de juiste vragen stelt, midden in het bos en niet ver van de drukke stadscentra van Amsterdam en Amstelveen.

Dankzij de samenwerking tussen Grolsch en Cinetree kan iedereen tijdens het festival gratis de films kijken. Voor wie niet in het gras wil liggen, is er de mogelijkheid om tot 24 uur voorafgaand aan de filmavond online een strandstoel te reserveren. Daar kun je ook alvast een volle picknickmand met lekkernijen bij bestellen.

Elke avond wordt afgetrapt met de vertoning van een portret uit de korte docu-serie ‘Karakters’, een eigen productie van Cinetree in samenwerking met Grolsch. De hoofdfilm, later op de avond, wordt ingeleid door Hanna Verboom en andere experts van Cinetree.

Vrijdag 6 september: Into the Wild
Zaterdag 7 september: Captain Fantastic

Theater open: 19:00 uur
Aanvang film: 21:00 uur

De avond is vrij toegankelijk. Er kunnen strandstoelen worden gehuurd: strandstoel. Je mag natuurlijk ook een eigen stoel, kussen of matje meebrengen.

Maak de avond compleet met een heerlijke picknickmand voor twee personen.

Route