FOREST – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

22 augustus & 29 augustus & 05 september & 06 september / 13:00 uur & 16:00 uur

Emke Idema FOREST

FOREST is een gezelschaps- en hoorspel in één. Het spel neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. Met kaarten, spelregels en geluidsfragmenten op zak, ga je op weg.

Lukt het jou en je medespelers een nieuwe wereldorde te bouwen?

Over Emke Idema

Emke Idema is theatermaker en kreeg in 2019 de Joop Mulder Plak toegekend op Oerol Festival. Met het geldbedrag dat gekoppeld is aan deze stimuleringsprijs, werkte ze aan de ontwikkeling van FOREST die op Oerol Festival in 2020 in première zou gaan.

Haar laatste werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst en gaming. Haar vragende, licht filosofische werkwijze leidt tot verschillende vormen en concepten, zoals die van het theatraal spel. (STRANGER, 2012, RULE, 2014). Ze heeft veel interactief gewerkt, met als uitgangspunt een grote nieuwsgierigheid naar hoe, wanneer en waarom mensen bepaalde beslissingen maken.

 

Credits
Concept en tekst | Emke Idema
Productie | Stichting Stranger i.s.m. Heelal BV
Dramaturgie | Guido Jansen, Hella Godee
Geluidsvormgeving | Arnoud Traa
Vormgeving spel | Judith Hofland
Productieleiding | José Schuringa
Bouw app | Sylvain Vriens
Technische productie prototype | Lex Caboort
Campagnebeeld | Micha Huigen

Mede mogelijk gemaakt door
Amsterdams Fonds voor de Kunst
STRP
Oerol Festival
BankGiro Loterij Fonds
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernhard Culuurfonds
BNG Cultuurfonds

 

 

Kom in actie voor het Bostheater. Het grootste openluchtpodium van Amsterdam verliest de subsidie en dreigt verloren te gaan. Daarom roepen we iedereen op om in actie te komen voor het behoud van het Bostheater. 

 

FOREST wordt per keer gespeeld met tien deelnemers. Het spel duurt ca. 2 uur. Voor groepen van tien personen bieden we ook de mogelijkheid aan om FOREST met elkaar te spelen.

Wil je een groepsarrangement bestellen? Mail naar publiek@bostheater.

____________________________

Minimum leeftijd | 17 jaar
____________________________

Heb je een kaartje voor FOREST? Leuk! Houd er wel rekening mee dat jouw aanwezig van belang is voor het spel dat altijd met minimaal acht personen wordt gespeeld.

Neem tijdig contact met ons op als je niet aanwezig kunt zijn.

____________________________

Het is deze zomer helaas niet toegestaan eigen consumpties mee te brengen naar het theater.

____________________________

Tijdens onze voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als u aanwezig bent bij de voorstelling, stemt u ermee in dat u op beeld- en/of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen met pers@bostheater.nl.

Route