Hollandsch Glorie: Boscollege – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

21 augustus & 28 augustus / 19.30 uur

Toneelgroep Oostpool & VU Amsterdam presenterenHollandsch Glorie: Boscollege

Voor het contextprogramma Embodied Knowledge werkt Toneelgroep Oostpool samen met een diverse groep studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op de laatste twee zaterdagen van Hollandsch Glorie in het Bostheater nodigt Oostpool ook twee docenten van de VU uit om vanuit hun vakgebied te reflecteren op de voorstelling en de tijd waarin die speelt. Twee publieksvriendelijke colleges, bol van relevante academische context. Een unieke kans op een stoomcursus van twee betrokken onderzoekers die normaal alleen voor de collegebanken staan – nu éénmalig in het Bos. Reserveer snel.

Let op: dit voorprogramma is alleen toegankelijk als je ook naar de voorstelling komt. Daarvoor dien je apart kaarten te bestellen. Dat kan hier.

 

Zaterdag 21 augustus

Dr. Linde Egberts – Ruimtelijk Erfgoed

 

Dr. Linde Egberts is als Universitair Docent Erfgoedstudies verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze erfgoedprofessionals en onderzoekers opleidt en wetenschappelijk onderzoek doet naar de rol van erfgoed in actuele ruimtelijke vraagstukken, zoals (over)toerisme en klimaatverandering. Ze heeft een achtergrond in de cultuurgeschiedenis, geografie en planologie en in 2015 promoveerde ze op een onderzoek naar regionale identiteiten en erfgoed. Ze geeft het verleden een plaats in de vormgeving van landschappen van de toekomst. Dat doet ze in de vorm van cultuurhistorisch onderzoek en erfgoedadvies in actuele transformatieopgaven en publicaties in vakbladen, dagbladen en andere media.

Linde Egberts bouwt bruggen tussen conceptuele erfgoedbenaderingen en actuele maatschappelijke vraagstukken. In zowel haar academische en toegepaste werk gaat ze graag het gesprek aan over het waarom van erfgoedbescherming en de vraag voor wie dat belangrijk is. Zo helpt ze politici, beleidsmakers en erfgoedexperts bewuste keuzes maken over de plaats van het verleden in landschappen van de toekomst. Dat doet ze in de vorm van toegepast onderzoek, advieswerk, artikelen, interviews, lezingen, discussieleidingen en landschapswandelingen. Linde Egberts is als hoofdredacteur verbonden aan het Journal of European Landscapes als en als redacteur aan het Tijdschrift voor Historische Geografie.

 

 

Zaterdag 28 augustus

Drs. Wim Manuhutu – Historicus en erfgoed deskundige

 

Wim Manuhutu is historicus en erfgoed deskundige. hij werd in 1959 in het Molukse kamp Vught geboren en woonde daarna tot 1995 in de Molukse wijk in Leerdam. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht waarbij hij zich specialiseerde in de geschiedenis van Indonesië.
Van 1987 tot 2009 was Manuhutu lid van de directie van het Moluks Historisch Museum, een van de weinige musea van postkoloniale gemeenschappen. Daar hield hij zich bezig met het organiseren van tentoonstellingen en het (laten)doen van onderzoek op het gebied van Molukse geschiedenis en cultuur.
Sinds 2009 is Wim Manuhutu actief als adviseur, curator en onderzoeker op het gebied van erfgoed en diversiteit via Manu2u. Vanaf 2019 is hij ook als docent verbonden aan de afdeling geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum: 21 & 28 augustus
Programma: 19.30 tot 20.30 uur
Tickets: Het boscollege is gratis. Reserveren is verplicht en de capaciteit is beperkt.

Let op: dit voorprogramma is alleen toegankelijk als je ook naar de voorstelling komt. Daarvoor dien je apart kaarten te bestellen. Dat kan hier.

Om 18:55 worden de deelnemers aan het voorprogramma opgehaald bij het verzamelpunt onderaan de tribune. Voor iedereen die naar het Hollandsch Glorie Boscollege komt, reserveren wij plaatsen op de tribune. Je bent dus verzekerd van een goede plek.

Foto: Maarten de Kok

Route