Ilias – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

donderdag 02 juli t/m zondag 04 juli / 19:00 & 21:00 uur

Na Oerol, Over het IJ en een landelijke tournee in 2019 is Ilias nog lang niet uitgespeeld. Van 2 tot 4 juli speelt Orkater/De Nieuwkomers KONVOOI deze succesvoorstelling in een coronaproof-versie op de tribune van het Amsterdamse Bos

KONVOOI neemt het oorlogsepos De Ilias als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw: Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld. 

Ze zitten klem in een oorlog die niet te winnen is, maar ook niet te beëindigen. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En bij het denken begint de ellende. Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog. Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug. ILIAS is een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.

“De zinloosheid van de oorlog wordt niet alleen gevangen in de hedendaagse, rauwe taal, maar ook op prachtige wijze verklankt in a capella (klaag)zang, dat weerkaatste in de duinen. Daardoor is deze Ilias zowel grof als poëtisch, even brallerig als breekbaar. Juist in die wisselwerking zit de kracht.”Het Parool

Credits
Concept en spel: Victor IJdens, Jacob de Groot, Bart Sietsema, Jesse Mensah en Jasper van Hofwegen
Concept en regie: Belle van Heerikhuizen
Geluidsontwerp: George Dhauw
Lichtontwerp: Stefan Dijkman
Vormgeving: Ruben Wijnstok
Kostuums: Esmee Thomassen
Dramaturgische begeleiding: Martine Manten
Regiebegeleiding: Leopold Witte

Kaartprijs: 16 euro
CJP: 14 euro

Ilias is uitverkocht. Er zijn momenteel ook geen kaarten meer verkrijgbaar aan de kassa.

Wil je Orkater in het Bostheater echt niet missen?! Dat snappen wij! Er zijn nog enkele kaarten in de verkoop voor XX (guerilla-versie) in de week na Ilias. Klik hier

Mis het niet en bestel je kaartje online!

Vanwege de beperkte capaciteit i.v.m. de voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus wordt de voorstelling twee keer op een avond gespeeld:
om 19:00 uur en om 21:00 uur.

Het eerste blok is van 17:00-20:30 uur.
Dit betekent dat het theater vanaf 17:00 uur open is voor bezoekers van de eerste voorstelling om 19:00 uur. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de voorstelling picknicken op het grote terras.

Het tweede blok is van 20:30 tot 23:00 uur.
Bezoekers voor de voorstelling van 21:00 uur zijn welkom vanaf 20:30 uur. De voorstelling begint om 21:00 uur. Na afloop kunnen bezoekers naborrelen op het terras.

Het is deze zomer helaas niet toegestaan eigen consumpties mee te brengen naar het theater. De theaterbar is vanaf 15:30 uur open en het is mogelijk om te picknicken op het grote terras. Tot 24 uur voor aanvang kan je een picknickbox bestellen.

 

Tijdens onze voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als u aanwezig bent bij de voorstelling, stemt u ermee in dat u op beeld- en/ of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen met pers@bostheater.nl.

Route