Inschrijving Boslab Theaterfestival 2022 nu geopend – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

maandag 11 oktober t/m vrijdag 26 november /

Inschrijving Boslab Theaterfestival 2022 nu geopend

Boslab theaterfestival, 2 t/m 13 augustus 2022

 

HET AMSTERDAMSE BOSTHEATER ZOEKT EIGENZINNIGE, BEVLOGEN NIEUWE MAKERS VOOR BOSLABTHEATERFESTIVAL!

 

Heb je altijd al een keer willen werken op het grootste buitenpodium van Amsterdam? Of juist op een intieme plek tussen de bomen?

BOSLAB is het nieuwe-makers-laboratorium van het Amsterdamse Bostheater. Elk jaar in de zomer is er het Boslab Theaterfestival, waar tien dagen lang voorstellingen van jonge makers worden gespeeld op spannende, onverwachte locaties in en rondom het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Boslab biedt ruimte voor onderzoek, scholing en ontwikkeling van nieuw werk. We ondersteunen zowel producties die speciaal voor dit festival worden gemaakt, als recreaties van producties die elders zijn ontwikkeld en die in het bos een volgende stap kunnen zetten.

Lees hier de inhoudelijke visie van het Boslab Theaterfestival & makers-atelier.

 

WAAR ZIJN WIJ BENIEUWD NAAR?
Wat is jouw verhaal of thema? Wat zijn je bronnen? Waarom op deze locatie? Welke disciplines zet je in? Wat is de rol van het publiek?

 

WAT BIEDEN WIJ?
Het artistieke team van het Amsterdamse Bostheater begeleidt de makers inhoudelijk, het productieteam adviseert bij het opzetten van de productie, marketing en publiciteit en biedt technische ondersteuning.
Makers en spelers krijgen een dagvergoeding voor de speelperiode. Er is een bescheiden materiaalbudget beschikbaar.

 

WAT IS DE PROCEDURE?

  1. De eerste stap is het indienen van een aanvraag volgens de richtlijnen van het vragenformulier.
  2. Op basis van deze aanvragen wordt een eerste selectie gemaakt. Als je plan door is naar de volgende ronde, word je uitgenodigd om in januari een dag met ons in het bos te werken. Deze dagen zijn werksessies en geen audities. Je werkt een dag lang op verschillende mogelijke locaties, aan het einde van de middag presenteer je je onderzoek. Deelname aan deze werksessie is verplicht. Je moet beschikbaar zijn op een van de vier geplande data: za 15, zo 16, za 22 of zo 23 januari van 10.00 tot 17.00 uur.
  3. Als we denken dat jij bij het bos past en het bos bij jou, vragen we je om een korte toelichting op je plan te schrijven aan de hand van je ervaring in het bos. Daarna maken wij de definitieve selectie.

Wil jij je aanmelden voor het Boslab Theaterfestival? Lees dan eerst hier de inhoudelijke visie van het Boslab Theaterfestival & makers-atelier en download daarna hier alle informatie die je nodig hebt om jouw aanvraag compleet te maken en in te dienen.
In principe komen alleen professioneel opgeleide makers en performers in aanmerking.

 

AFTERMOVIE 2020

 

 

 

BELANGRIJKE DATA

 

26 november 2021:
deadline indienen aanvraag

eind december 2021:
uitslag 1e ronde

15, 16, 22, 23 januari 2022:
werkweekend in het bos (je moet 1 dag beschikbaar zijn)

14 februari 2022:
indienen aanvulling op je plan

21 februari 2022:
uitlag definitieve selectie

Vanaf april kun je, in overleg met de productieleider van het Bostheater, in het bos repeteren op momenten dat de reguliere programmering dat toelaat.

24 en 25 juli 2022:
montage van alle voorstellingen

31 juli en 1 augustus 2022:
generale repetities

2 t/m 13 augustus 2022:
dinsdag t/m zaterdag voorstellingen Boslab Theaterfestival

14 augustus 2022:
afbreken en evalueren

Route