Julius Caesar – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

dinsdag 25 juli t/m woensdag 09 september / 21:00 uur (niet op zo en ma)

Orkater & BostheaterJulius Caesar

Julius onder de sterren

Deze zomer in het Amsterdamse Bostheater; Julius Caesar, een coproductie van Orkater en het Bostheater, in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam.

Met een topbezetting van zes acteurs en de vijf koper-blazers van K.O.Brass! wordt Shakespeares meesterwerk in het openluchttheater van het Amsterdamse bos tot leven gewekt. Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

William Shakespeare schreef met Julius Caesar een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk, waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden – tegen elke prijs – te verdedigen.

Acteurs: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Jip van den Dool, Erik van der Horst, Mattias Van De Vijver, Charlie-Chan Dagelet en Amarenske Haitsma.
Muzikanten: Kobi Arditi, Randell Heye, Patrick Votrian, Romain Bly en Robert-Jan Looysen

Dramaturgie Wout van Tongeren, vormgeving Janne Sterke, muzikale dramaturgie Wilko Sterke, kostuumontwerp Jorine van Beek, lichtontwerp Stefan Dijkman, geluidsontwerp Robert van Delft, beeldinspirator Jochem van Laarhoven.

 

Shakespeare arrangement.
Op 17, 18, 24, 25 augustus en 7 september bieden we een avondvullend programma aan; met sonnetten van Shakespeare, een inleiding door Loek Zonneveld en een diner. Met aansluitend de voorstelling Julius Caesar. Meer info: Aan tafel met Shakespeare

Boswandeling
Op dinsdagavond kunt u voorafgaand aan de voorstelling een boswandeling maken, meer info zie Boswandeling

Regulier: 17,50
CJP/Stadspas: 13,50
Jongeren tot 18 jaar: 6,-

Every Wednesday and Thursday you can see Julius Caesar with English subtitles.
When you buy tickets for the play, please get a (free) subtitles tickets as well, so we can reserve a seat for you close to the subtitles. This free suplement is only valid in combination with a ticket for Julius Caesar.

Route