Monuments in solitude – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

27 augustus & 28 augustus & 29 augustus & 30 augustus / 19:00 & 21:00 uur

Conny Janssen DanstMonuments in solitude

Sociale isolatie vertaald naar persoonlijke solo’s

Al sinds het begin van de lockdown wist Conny Janssen: Een danserslichaam is niet gemaakt voor thuisisolatie. Het moet en wil bewegen, idealiter samen en in contact met andere dansers. De huidige omstandigheden laten dit niet toe, maar individueel dansen kan wel! Zo ontstond het idee voor Monuments in Solitude.

Wekenlang werkten de dansers alleen in de studio. Zij stelden zichzelf de vraag wat de sociale lockdown betekent en verwerkten hun ervaringen in persoonlijke solo’s.

In het Bostheater worden vier bijzondere solo’s uit Monuments in Solitude live gespresenteerd!

 

“Voor veel dansers is Conny Janssen Danst hun sociale context, de plek waar zij elke dag, in nabijheid van elkaar, werk creëren. Als dat niet meer mag, kan het erg eenzaam worden. Ik was bezorgd om hun fysieke en mentale gesteldheid. Ik wil de dansers niet laten wegdrijven in een brij van tijd. Ze moeten voelen dat ze ook onder deze omstandigheden onderdeel zijn van het dansgezelschap.”

Conny Janssen in een interview in Algemeen Dagblad, 14 april 2020

 

Meer informatie 
Beeld | Andreas Terlaak
Danser | Youp Scheffer

 

 

 

Kom in actie voor het Bostheater. Het grootste openluchtpodium van Amsterdam verliest de subsidie en dreigt verloren te gaan. Daarom roepen we iedereen op om in actie te komen voor het behoud van het Bostheater. 

 

 

Reguliere tickets: 16,50 euro
CJP: 14,50 euro

____________________________

In the Bostheater we have multiple shows and performances that are also interesting for our non-Dutch speaking audience. Like KØT, by De Leedbewakers!

Read more information about the show in English. 

We hope to see you soon in the Bostheater!

____________________________

Vanwege de beperkte capaciteit i.v.m. de voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus wordt de voorstelling twee keer op een avond gespeeld: om 19:00 uur en om 21:00 uur.

Het theater is vanaf 18:00 uur open voor bezoekers van de eerste voorstelling om 19:00 uur.

Bezoekers voor de tweede voorstelling zijn welkom vanaf 20:30 uur; de voorstelling begint om 21:00 uur.

____________________________

Het is deze zomer helaas niet toegestaan eigen consumpties mee te brengen naar het theater. De bar is gedurende de voorstellingen open. Daarnaast is het mogelijk om vooraf een picknickmand te bestellen. Tot 24 uur voor aanvang kun je een picknickbox bestellen.

____________________________

Tijdens onze voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als u aanwezig bent bij de voorstelling, stemt u ermee in dat u op beeld- en/ of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen met pers@bostheater.nl.

Route