Noumi zusje zeven – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

07 augustus & 08 augustus / 15:00

Rose Stories (5+)Noumi zusje zeven

Noumi heeft dikke pech dat ze de jongste is van zeven eigenzinnige zussen. Al haar zussen bemoeien zich met haar en nooit mag ze met ze mee doen. Op een dag hipt er een gewond vogeltje in Noumi’s handen. Dit is haar geheim! Maar in een krap huis met zes nieuwsgierige zussen is het niet makkelijk een geheim te bewaren….

Noumi, zusje zeven is een humoristische, ontroerende 5+ voorstelling met livemuziek over het buitenbeentje van de familie, de zoektocht naar je eigen plek en een bijzondere vriendschap tussen mens en dier.

Regie: Daniel van Klaveren | Tekst: Jorieke Abbing | Spel en muziek: Kyra Bououargane, Myrthe Huber en Nathan Klumperbeek.

Theaterkrant ★★★★

“De voorstelling Noumi, zusje zeven gaat over een meisje in een Anne Frank-achtige situatie dat er Pipi Langkous-achtige dromen op na houdt. Het Marokkaans-Nederlandse meisje Noumi ervaart de benauwdheid van een huis vol familie, maar kan ook weer niet zonder. Deze geestige sitcom laat zien dat iedereen daar op zijn eigen manier uit moet zien te komen. Verfrissend is dat een Marokkaans-Nederlands gezin niet als probleem, maar als gegeven wordt gebracht.

Veel grappen en typetjes zijn ook voor volwassenen geestig. Die lachen soms nog harder dan de kinderen. Toeschouwers zonder Marokkaanse achtergrond krijgen een leuk inkijkje in wat er in Marokkaans-Nederlandse gezinnen schuilgaat. Oké, er ligt daar meer nadruk op familie, taart, bruidsjurken, thee, vaak zijn de gezinnen wat groter en is de vakantiebestemming Marokko. Maar schipperen tussen familie en avontuur, tussen geborgenheid en vrijheid, het blijven thema’s waar iedereen mee te maken heeft.”

 

De voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar.

Entreeprijs 10,- (kinderen en volwassenen)
Voor kinderen tot 1 jaar rekenen we geen entreeprijs.

Een half uur voor aanvang is de theaterbar geopend. Het restaurant is gesloten bij middagvoorstellingen.
Route