Behoud het Bostheater – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Behoud het Bostheater!

Het Bostheater staat op het punt om te verdwijnen. Ondanks de overweldigende steun van het publiek, protest uit de culturele sector en een extra financiële handreiking van de gemeente Amstelveen is het Bostheater nog altijd niet gered. De organisatie wil nog éénmaal de gemeente Amsterdam oproepen om in actie te komen. Doe jij met ons mee? #behoudhetbostheater

Om de sluiting van het Bostheater te voorkomen, lanceerden we deze zomer de petitie ‘Behoud het Bostheater’ die ruim 18.500 keer werd ondertekend. We hebben de petitie in september overhandigd aan Amsterdamse wethouder Touria Meliani (Cultuur), maar daarna hebben we niets meer van de gemeente Amsterdam gehoord.

De gemeente Amsterdam biedt dus geen antwoord en de tijd dringt. De gemeente Amstelveen heeft wel een toezegging gedaan van 50.000 euro, maar onder voorbehoud dat ook de gemeente Amsterdam ons helpt.

We luiden de noodklok en roepen de gemeente op om de sluiting van het Amsterdamse Bostheater te voorkomen. Op 2 december vergadert de raadscommissie Kunst, Diversiteit en Democratisering over de aanvullende steun voor de culturele sector; twee weken later neemt de Amsterdamse gemeenteraad een besluit over de begroting. Als het Bostheater daarin niet wordt meegenomen, valt het doek voor het openluchttheater.

Het Bostheater is één van de laatste locaties in Nederland waar grootschalig locatietheater mogelijk is. Als er in 2021 geen financiële middelen beschikbaar komen dan betekent dit dat de geplande zomervoorstellingen in samenwerking met Toneelgroep Oostpool, Internationaal Theater Amsterdam, Orkater, De Warme Winkel en De Toneelmakerij de komende jaren niet kunnen doorgaan en dat ook Boslab Theaterfestival voor jonge makers verdwijnt.

 

Meer informatie 

Route