Boslab - Ergens Op de Wereld Is het Stil – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Ergens Op de Wereld Is het Stil

Door: Sebastiaan de Bie & Levi Middendorp
Boslab Theaterfestival 2021

Sebastiaan

Deze tragikomedie gaat over twee mannen, Anton en Gregor, die opgesloten zitten in een bunker. Ze wachten tot iemand ze komt redden. Maar er komt niemand. Wat nu?
Wat volgt is de zoektocht van twee net niet gelukte mannen die hun plek in de maatschappij niet konden vinden. Een zoektocht naar zingeving in een wereld die totaal zinloos aanvoelt.
Hoop en wanhoop wisselen elkaar gestaag af.
Universele thema’s als liefde, seks, dood, God en het verlangen om een visboer te zijn passeren de revue.
Maar de grote vraag is natuurlijk:
Zullen Anton en Gregor vinden wat ze zoeken en slagen in hun hopeloos hoopvolle pogingen om de leegte van het bestaan op te vullen?

Levi en Sebastiaan vinden elkaar in de liefde voor theater en taal en de worsteling met het feit dat je in het leven niet meer bent dan een kleine zandkorrel in een gigantische woestijn.
Sebastiaan de Bie (1999) is acteur, theatermaker en schrijver. Dit jaar studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij liep stage bij de voorstelling ‘Oresteia’ bij hetpaleis in Antwerpen in regie van Simon de Vos. Hij studeerde af met de one-take theaterfilm ‘Some Explicit Polaroids’ in regie van Sanne den Hartogh. Eerder schreef hij de cabaretvoorstelling ‘De Oplossing’ en de monoloog ‘SEASONBOY: een requiem voor liefdesverdriet in vier seizoenen’. In zijn werk is hij op zoek naar de versmelting van humor en drama.
Levi Dali Middendorp (1998) is acteur, maker en schrijver. In 2020 is hij afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gelopen bij performancecollectief URLAND en meegespeeld in Fort Europa onder de regie van Michiel de Regt. Na zijn afstuderen heeft hij bij studio Dries Verhoeven gespeeld in de voorstelling U Bevindt Zich Hier. Momenteel is hij aan het touren met de voorstelling BLOOS de mannen van Marte Boneschansker. Levi is een interdisciplinair maker. Hij creëert vanuit onderhuidse fascinatie, fantasie en nieuwsgierigheid.

Concept, tekst en spel: Sebastiaan de Bie en Levi Middendorp
Foto: Michiel Landeweerd

 

Terug naar Boslab Theaterfestival

Route