Boslab - Impasse – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Impasse

Door: Oakwood
Boslab Theaterfestival 2021

oakwood

Twee personages gaan tegen een achtergrond van bij elkaar geraapte overblijfselen, gekleed in vodden, de confrontatie aan met de tijd en het wachten op betere tijden. Waar ze zijn, waarom en waar ze op wachten blijft een raadsel.
Terwijl de twee op merkwaardige wijze verbonden raken door hun gemeenschappelijke lot, halen ze alles uit de kast om elkaar op de proef te stellen en gaan ze een tragikomische krachtmeting aan met zichzelf en elkaar.
Gevangen in een spagaat tussen hun afkomst en hun toekomst, bevinden zij zich in een impasse, het niets, de stilstand. Zullen ze terugkeren naar waar ze vandaan kwamen of zullen ze doorgaan, zoekend naar iets beters?

Oakwood is de mimetheatergroep van Hali Neto en Gerben de Jong. Een eerdere voorstelling van het duo werd op het mime-wave festival in Kiev uitgeroepen tot Best performance.
Oakwood vermengt een nostalgische vorm van theater, geïnspireerd op Amerikaanse filmhelden als Charlie Chaplin en Laurel & Hardy, met beeldende poëzie en hedendaagse mime. Hali en Gerben spelen met verwachting en tillen slapstick naar een hoger level. Met een flinke dosis humor tonen ze het menselijk onvermogen waarin iedereen zich kan herkennen. Ze smelten op meesterlijke wijze samen met hun filmhelden door hun bijzondere bewegingskwaliteit, tegengestelde uiterlijke kenmerken en een unieke chemie op de spelvloer. Met een geheel eigen mix van slapstick, stunts, mime en acrobatiek zoeken ze hun fysieke grenzen op.
Hali en Gerben studeerden beiden af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hali in 2018 en Gerben in 2019. De samenwerking tussen de twee begon al jaren eerder, toen ze elkaar in 2011 ontmoette op de theateropleiding in Friesland.
(Oakwood wordt zakelijk en artistiek ondersteund door theatergroep Golden Palace.)

Concept: Gerben de Jong en Hali Neto
Spel: Hali Neto en Gerben de Jong
Dramaturgie: Fried Mertens en Loes van der Pligt
Techniek: Yared van der Zijde en Pyke
Vormgeving: Karmijn Lange
Met dank aan Ingrid Kuijper en Britt Verstegen
Foto: Michiel Landeweerd

 

Terug naar Boslab Theaterfestival

Route