Boslab - Wortelschieten – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Wortelschieten

Door: Mezrab
Boslab Theaterfestival 2021

annajanna

Ga het bos in, en kom terug als een man! De oude Vikingen deden het al: jonge krijgers de wildernis in sturen om te zien wat voor vlees ze in de kuip hadden. Zouden ze verhongeren of terugkeren met een berenhuid? De vertellers van de Mezrab, mannen én vrouwen, hebben ook wat te bewijzen. Sommigen net afgestudeerd, andere al een tijd volop bezig in het vak, maar veelal in de veilige boezem van het vertelcafé. Slagen ze erin om het publiek tussen de bomen en in de openlucht ook te ontroeren met hun vertelkunsten?

In Wortelschieten zie en hoor je telkens twee van de groep vertellers die de Mezrab heeft samengesteld. Een internationale groep die op sommige avonden in het Nederlands vertelt, en op andere avonden in het Engels. Kom luisteren naar de Litouwse Milda Varnauskaité, de Mexicaanse Lara Ricote en vele anderen!

Storytelling is de meest elementaire vorm van theater en krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. De storytellingavonden van vertelcafé Mezrab zijn al jaren een hit. Bezoekers uit alle hoeken van de wereld verzamelen zich op de Veemkade om onder het genot van huisgemaakte soep te luisteren naar persoonlijke verhalen. Verhalen over liefde, verdriet, dromen, wensen, intimiteit en heimwee. Verhalen die zonder opsmuk worden verteld: geen decor, en ook geen vierde wand.
Mezrab won in 2020 de Amsterdamprijs voor beste culturele prestatie en heeft sinds drie jaar ook een vast podium op Oerol. Mezrab oprichter Sahand Sahebdivani selecteert de vertellers die tijdens Boslab komen vertellen.

Vertellers: Shekoufeh Behbehani, Sinead O’Brien, Sia Cyrroes, Cené Hale, Irina Koriazova, Lara Ricote, Fer Rodil en Milda Varnauskaité
Samenstelling: Sahand Sahebdivani

 

Terug naar Boslab Theaterfestival

Route