Bostheater logo

ARTISTIEKE BEGELEIDING

Begeleiding

Begeleiden is een speerpunt van Boslab, en goed begeleiden is tijdsintensief. Het artistieke team van Boslab begeleidt (elk vanuit een eigen expertise) de theatermakers in een traject op maat, afhankelijk van hun behoeftes, onderzoeksvragen en artistieke zoektochten. Wij helpen theatermakers hun plannen aan te scherpen in de voorbereidingsfase, we begeleiden schrijftrajecten, zijn regelmatig op de vloer bij repetities en reflecteren samen met de theatermakers op hun zoektochten en pogingen. Als er meer artistieke input nodig is zoeken we samen naar begeleiders van buitenaf.

Naast inhoudelijke begeleiding biedt het gehele team van het Amsterdamse Bostheater ondersteuning op het gebied van zakelijke leiding en productie (Gwen Bakker), techniek (Ramses van den Hurk), publiciteit en marketing (Dorèndel Overmars). Ook jonge productiemedewerkers en technici die door de theatermakers zijn aangetrokken, worden door het ervaren team van het Bostheater begeleid.

Tijdens het festival helpen de ruim 85 vrijwilligers van het Bostheater vol enthousiasme mee. Veel van hen vinden Boslab het hoogtepunt van het seizoen.

Nieuwe makers geven ons terug dat de serieuze begeleiding hen inspireert en op het spoor houdt van onderzoek en ontwikkeling en niet alleen van produceren. Ze ervaren volop de vrijheid om zich eigenwijs en eigenzinnig te ontwikkelen.