Boslab Theaterfestival – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Op het hoogtepunt van de zomer, wanneer de dagen het langst zijn en de temperaturen het hoogst, verandert het Amsterdamse Bos in het decor van Boslab Theaterfestival. Jonge professionele theatermakers presenteren tien zomeravonden lang hun eigen werk in het bos. Voor de nieuwe theatermakers is Boslab al enige jaren een broedplaats waar ze de ruimte hebben om hun eigen producties te ontwikkelingen. Voor de festivalbezoekers is Boslab een expeditie over de bospaden waarbij ze theater, dans en muzikale optredens van nieuwe makers kunnen ontdekken. Het hart van het festival is het Amsterdamse Bostheater. Tussen de bomen, langs de rafelranden van het toneel en op de vijver waar je alleen met een bootje kunt komen, vinden de Boslab-voorstellingen plaats.  

 

Boslab theaterfestival 2021

Van activistische kunstenaressen die de wereld bestrijden tot net niet gelukte mannen die opgesloten zitten in een bunker. Van mythisch-lullig tot acrobatiek en barokke theatraliteit. Hét jonge makersfestival van de zomer is van 27 juli tot en met 7 augustus in en om het Amsterdamse Bostheater. Deze keer zijn er maar liefst 12 voorstellingen van ongeveer 30 minuten. Vertellers, zangers, mimers en toneelspelers verrassen met poëtische liedjes, rauwe bewegingen en spannende verhalen.

Artistiek leider Frances Sanders, dramaturg Florian Hellwig en Bostheater-directeur Ingejan Lighthart Schenk selecteerden een tiental jonge, vaak net afgestudeerde makers. Zij kijken veelal met verbazing naar het leven waarin we terecht zijn gekomen. Hoe ze hiermee omgaan, is echter heel verschillend en dát zie je terug in de voorstellingen. Ga mee op route en zie drie voorstellingen op een avond.

Voor meer info over de routes en voorstellingen en voor tickets, bezoek deze pagina.

 

AFTERMOVIE 2020

 

Route