Corona nieuws – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Corona nieuws

Welkom bij het Bostheater!

We volgen de richtlijnen van het RIVM om de veiligheid van de bezoekers, werknemers en artiesten te waarborgen en hierdoor besmettingen en verdere verspreidingen van het Coronavirus tegen te gaan.

Door de Coronamaatregelen zal het bezoek aan het theater anders zijn dan u gewend bent. We hopen op uw begrip en medewerking, wij zullen op onze beurt er alles aan doen om u een leuke ervaring te bezorgen.

Voor het eerst in 36 jaar zal er geen grote zomervoorstelling in het Bostheater te zien zijn. Dit betreuren we enorm. Maar, met een buitentheater met volop ruimte en dus bij uitstek een locatie waar mensen, op veilige afstand van elkaar, samen kunnen komen om te genieten van cultuur in de natuur, zijn we erin geslaagd een nieuw zomerprogramma samen te stellen met bijzondere (kleinschalige) voorstellingen en optredens.

ALGEMENE RICHTLIJNEN
Houd altijd anderhalve meter afstand tot elkaar.
Als jij of iemand uit je directe omgeving griep of verkoudheidsverschijnselen heeft blijf je thuis.
Volg de instructies op van de medewerkers.
Houd rekening met elkaar en gebruik je gezonde verstand.
Er kan alleen met pin betaald worden.
Het meebrengen van eigen consumpties is dit jaar niet toegestaan.

VAN TRIBUNE NAAR TERRAS
We richten het openluchttheater dit seizoen anders in om te kunnen voldoen aan de veiligheidsnormen.
Om voldoende afstand te bewaren zal het publiek deze zomer niet zij aan zij plaatsnemen op de tribune. Het grote podium is omgebouwd tot een terras met gezellige zitjes op 1,5 meter afstand van elkaar, waar het publiek kan plaatsnemen voor een drankje. Bezoekers mogen met twee personen naar het theater komen en naast elkaar zitten. Ook  bezoekers die deel uitmaken van een gezamenlijk huishouden mogen naast elkaar zitten.

In verband met de aangescherpte maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus worden bezoekers geplaceerd. Bij aankomst in het theater wordt u  gevraagd hoe groot het gezelschap is waarmee u  naar de voorstelling komt.  Een medewerker wijst u dan uw zitplaatsen. Wanneer u met z’n tweeën naar het theater komt mag u naast elkaar zitten, ongeacht of u deel uitmaakt van hetzelfde huishouden. Komt u met meer dan twee personen dan mag u alleen naast elkaar zitten wanneer u deel uitmaakt van hetzelfde huishouden.

Een dringend verzoek:
Kom niet naar het theater wanneer u hoest-, keel-, benauwheidsklachten en/of koorts heeft, u een huisgenoot heeft met koorts en/of benauwdheidsklachten, u of uw huisgenoot in de afgelopen twee weken positief bent getest op het Coronavirus of u op de uitvoeringsdag van de voorstelling in quarantaine zit omdat u direct contact heeft gehad met iemand bij wie het Coronavirus is vastgesteld.

De voorstellingen spelen op verschillende locaties in het theater. Op alle speellocaties staan er naast banken ook stoelen met een rugleuning. Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk. Omdat de capaciteit deze zomer zeer beperkt is dienen bezoekers vooraf, via de website, een entreekaart te kopen.

Het is deze zomer niet toegestaan om eigen consumpties (zowel eten als drinken) mee te nemen naar het Bostheater. Helaas is deze maatregel noodzakelijk om deze zomer door te komen en ook volgend jaar voorstellingen in het Bostheater te kunnen programmeren. De theaterbar is altijd open zodra het theater opengaat en het is mogelijk om een picknickbox te bestellen, dit kan tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling.

TIJDSBLOKKEN
In verband met de beperkte capaciteit zijn er twee theatervoorstellingen op een avond: om 19:00 en 21:00 uur.
Bij het eerste blok gaat het theater om 18:00 uur open, tenzij anders aangegeven. Het is mogelijk een drankje te drinken op het terras of lekker te picknicken (tot 24 uur voor aanvang kan je een picknickbox bestellen). Van 19:00 tot 20:00 uur is de voorstelling en om 20:30 uur eindigt het eerste blok. We vragen u vriendelijk het theater te verlaten.
Vanaf 20:30 uur zijn bezoekers van het tweede blok welkom. De voorstelling speelt van 21:00 tot 22:00 uur. Hierna is het mogelijk om te borrelen op het terras.

Bij de kindervoorstellingen gaat het theater een half uur voor aanvang open en sluiten we een half uur na afloop van de voorstelling.

Kijk altijd bij de informatie van het evenement op de website voor de precieze tijden. Op uw ticket staat de aanvangstijd van het evenement waarvoor u tickets heeft gekocht.

VRAGEN
Heeft u vragen over uw bezoek aan het theater en/of met betrekking tot de Coronamaatregels, kijk dan bij de veelgestelde vragen of mail naar publiek@bostheater.nl.

Tot ziens in het Bostheater!

______________________________________________________________________


INFORMATIE OVER REEDS GEKOCHTE TICKETS VOOR CONCERTEN

Concerten die door de corona-maatregelen geen doorgang kunnen vinden op de geplande datum worden in principe uitgesteld en verplaatst naar een latere datum. Voor alle geplande concerten t/m 19 mei 2020 is dit al het geval. Hierover ontvangen alle kaartkopers binnenkort een e-mail van onze ticketpartner Eventim. Deze e-mail wordt verzonden nadat de nieuwe data zijn gepland en bevestigd. Alle kaarten gekocht bij de exclusieve ticketpartner Eventim blijven geldig voor de nieuwe datum.

Door de ontstane drukte verzoeken we iedereen om de informatie per e-mail af te wachten. We nemen spoedig contact met iedereen op en verzoeken u om Live at Amsterdamse Bos of Eventim nog niet voordien te benaderen met vragen. Controleer voor de zekerheid uw spambox omdat de ervaring leert dat deze mails in een enkel geval als spam worden gezien.

We vertrouwen op uw begrip.

Route