DAS LEMNISCAAT – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

TOO OLD TO DIE, TOO YOUNG TO TRY

Too old to die, too young to try is een fysieke performance (geproduceerd door Festival Tweetakt) ontstaan uit het verlangen om ons voor een momentje stil te krijgen en af te vragen waar ons vermogen is gebleven om gewoon tevreden te zijn met wat er is. Voor deze voorstelling onderzochten wij onze eigen vergankelijkheid en lieten we ons inspireren door gesprekken met ouderen.

Samen met regisseur Arend Pinoy ontstond een associatieve en fysieke zoektocht die vanwege haar fragiliteit afdwingt dat de voorstelling elke avond opnieuw ontstaat.

Concept en spel: Tessa Friedrich, Liza Kollau, Dennie Lukkezen en Birgit Welink
Eindregie: Arend Pinoy.

______________________________________________________________

DAS LEMNISCAAT, bestaande uit acteurs en theatermakers Tessa Friedrich, Liza Kollau, Dennie Lukkezen en Birgit Welink, maakt voorstellingen over de driften en levensdrift van de mens. Zij hebben samen al drie voorstellingen gemaakt. Als eerste de gelijknamige voorstelling DAS LEMNISCAAT, daarna First you get Fucked, then you eat a sandwich, beide met eindregie van Sanne van Rijn. Afgelopen jaar waren zij de Tweetakt-productie en maakten ze Too old to die, too young to try, met eindregie van Arend Pinoy.

De makers proberen in hun maakproces hun onderwerp, de medemens, van zo dichtbij mogelijk te leren kennen. Daarbij schuwen ze niet om conventionele thema’s opnieuw te onderzoeken.

Route