Bostheater logo

Cinetree

Cinetree Forest Film Festival: Paris is Buring

De hele zomer presenteert Cinetree de mooiste, meest bijzondere films in het Amsterdamse Bostheater. Tijdens de Cinetree filmavonden toveren we het Amsterdamse Bos om tot een magische openluchtbioscoop. Uiteraard met haarscherp beeld en surround sound. De beste films op de zomeravond met een drankje bij de hand of een goed gevulde picknicktas.

Paris is Buring

In Paris is Buring gaan we mee achter de schermen bij de door mode geobsedeerde New Yorkers, die “voguing” en ‘drag balls’ begonnen, en deze rauwe feesten omvormden tot een krachtige uitdrukking van individuele trots.

Tekst gaat door onder de video

Een onbeschroomd verhaal waarin de drag wereld direct herkenbaar is. Een wereld die is gevuld met ambities, wensen en verlangens die Amerika zelf weerspiegelen. In 1987 koesterden zij hun illusies, twee jaar later heeft een van hen in zijn eerste videoclip gedanst en zal bij Madonna terechtkomen. De anderen blijven hopen… Paris is Burning is een intiem portret van een bijzondere gemeenschap die in die tijd (en nog steeds) moeilijk werd geaccepteerd. Een wereld waarin de allure van high fashion, status en rijkdom een bevestiging wordt van liefde, acceptatie en vreugde.

Data en tijden

Ticket kosten

  • Tickets
    €12,50

extra informatie

Kijkwijzer: ALL, grof taalgebruik
Taal: English spoken, Nederlandse ondertiteling
Theater open: 
19.30 uur
start programma: 
21:00 uur

Terug naar de Cinetree hoofdpagina

Details voorstelling

  • Aangelijnde honden toegestaan
  • English spoken
  • Grote zaal
  • Nederlands ondertiteld
  • Rolstoel vriendelijk

Impressie van de show