Bostheater logo

Boslab Theaterfestival

Boslab Route Blauw

notice

This route is No Dutch, no problem.

Hartje zomer is het tijd voor het best bewaarde geheim van het Bostheater. Onbevangen makers nemen je mee in het schemerende bos én in de wereld van hun fantasie. Kies voor een route en laat je verrassen door verschillende korte voorstellingen op avontuurlijke plekken: tussen de struiken, op een open vlakte, aan of in het water…

Deze nieuwe generatie speelt op en mét de locatie op een onvoorspelbare manier. In het bos wordt het persoonlijke verhaal, ook het grote verhaal van de wereld. Natuur wordt continu bedreigd door de mens, maar dient ook als een mystieke prikkeling van het onderbewuste. De tijdelijkheid van alles is voelbaar en schijnbare zekerheden worden met een nieuwe blik bekeken. De manier waarop verschilt, van klassiek toneel tot dans, mime, muziektheater en storytelling.

Na afloop ontmoet je elkaar én de makers aan de bar. Terwijl het kampvuur knispert en de wijn rijkelijk vloeit, treedt het donker in en wordt er gesproken, gedanst en gezongen. Kortom, een avond waar je nog lang van nageniet.

Zet je blik op verwondering en laat je betoveren in een onttoverde wereld tijdens Boslab Theaterfestival.

 

In deze route / In this route:

Merette van Hijfte & Pleuni Veen – Sehnsucht
In de eindeloosheid van de bossen zit iets onmetelijks. Iets dat schuurt aan zowel het gevoel van angst, als het verlangen om deel te zijn van een groter organisme. In deze omgeving zweven twee figuren tussen de definities, hangen in het verlangen en zoeken naar de nuances van het ambigue. Een wereld waarin niet alles gedefinieerd of bekend is. Wat is het verschil tussen het getoonde en het verborgen leven?

English:
There is something immeasurable in the endlessness of the forests. It evokes both the feeling of fear and the desire to be part of a greater organism. Two figures float in this environment, they hang in the desire and search for the nuances of the ambiguous. A world in which not everything is defined or known. What is the difference between the displayed and the hidden life?
Meer over deze voorstelling / More about his performance

Mezrab – The wind will carry us
Luister naar het gefluister van de bomen. Wat vertellen ze elkaar? Op je tocht door het bos kom je de verhalenvertellers uit Mezrab tegen. Vind ze tussen de bomen en luister naar de verhalen van transformatie en vernieuwing, oude volksverhalen gecombineerd met vleugje waarheid. Maar wees voorzichtig: een verkeerde stap, en misschien word jij ook een deel van het verhaal…

English
Listen to the whisper of the trees. What do they tell each other? On your journey into the woods you will encounter the storytellers from Mezrab. Find them among the trees and hear the tales of transformation and renewal, old folktales combined with truth. But, be careful: one wrong step, and you might become a part of the story too…
Lees meer over deze voorstelling / More about this performance

Zephyr Brüggen – Vergezichten & Bespiegelingen
‘Vergezichten/Bespiegelingen’ is de innerlijke monoloog van het bos. Hier komen de bomen, de ijsvogels, de hardloper die toevallig voorbijkomt, de eikenprocessierups en de microplastics in de lucht aan het woord. In een black-box-theater midden in het bos ontvouwt zich een vergezicht: op gevoel dat je iets bijna zou kunnen grijpen, op een gevoel van eeuwigheid, op een mogelijke toekomst.

English:
Vergezichten & Bespiegelingen (Views & Reflections) is the inner monologue of the forest. This is where the trees, the kingfishers, the runner that happens to pass by, the oak processionary moth, and the microplastics in the air have their say. In a black-box theater in the middle of the forest, a vista unfolds: a feeling that you could almost grab something, a feeling of eternity, of a possible future.
Lees meer over deze voorstelling / More about this performance

Data en tijden

Ticket kosten

 • Kaarten
  €20,-
 • Stadspas blauwe ruit
  €17,50
 • Student
  €15,-
 • CJP
  €12,50

Tijden

 • Het theater is geopend om 18.30 uur.
 • De voorstellingen starten om 20.00 uur
Terug naar Boslab

Details voorstelling

 • Aangelijnde honden toegestaan