MARJOLEIN FRIJLING & Theo Martijn Wever – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

FOGO CORRENDO   

“De aarde staat in brand. Om vrijheid wordt gevochten. De oorlog is het wapen. In plaats van hand in hand” (Frans Bauer)

Onze volkszanger Frans Bauer zingt over de ondergang van de aarde door de toename van conflicten, geweld en oorlogen. Heeft onze vrolijke Frans gelijk en branden we elkaar meer en meer af? In ieder geval staat de wereld wel steeds vaker letterlijk in de fik. Door de klimaatopwarming breken steeds meer natuurbranden uit die vele mensenlevens eisen. Fogo Correndo is een theatrale reconstructie van een bosbrand en tevens een onderzoek naar de stelling van Frans Bauer.

Concept en tekst: Marjolein Frijling. Begeleiding: Frances Sanders.
Tekstadvies: Eva Knibbe. Performers: Marjolein Frijling en Theo Martijn Wever
Muziek: Daniel Raposo. Met dank aan: Dries Verhoeven en Elisabeth Lambeck

__________________________________________________________________

Marjolein Frijling (1981) studeerde culturele antropologie aan de UvA en ging vervolgens naar de Toneelacademie in Maastricht waar ze haar regie-opleiding afrondde in 2009. In haar jeugd verhuisde Marjolein meer dan 15 keer. Zo woonde ze als kind in Indonesië, Schotland, Engeland en Oman. Ze denkt dat dat ook een belangrijke reden is waarom ze continu bezig is met het doorgronden van verschillende sociologische en culturele verbanden. Een belangrijk element in het werk van Marjolein is multiperspectiviteit. Het bekijken van gebeurtenissen, contexten en personen vanuit verschillende perspectieven is terug te vinden in al haar theater-, radio- en filmprojecten www.marjoleinfrijling.com.

 

 

 

Route