Bostheater logo

FAUN

Een man sterft en wordt wakker in een bos. Hij weet niet wat er gebeurd is,  maar wel dat hij hier weg moet. Wat gebeurt er als je je niet neerlegt bij je lot en hoe verzet je je tegen het onvermijdelijke?

Elk bos is een labyrint en elk labyrint heeft een verhaal. In Faun, een beeldende en absurde voorstelling, nemen Ali Ünal en Menzo Kircz je mee naar de verre oevers van de tijd.

Faun – route geel (scrol naar beneden voor tickets)

 

Over de makers

Ali Ünal (Gent, 1988) is theatermaker en acteur. Hij behaalde in 2019 zijn master Drama Regie aan het RITCS in Brussel met de voorstelling Hamamci. Ali was deel van het Montignardsproject 2021 waarmee hij de jeugdvoorstelling So You think You Can maakte, tevens speelde hij die zomer bij Camping Sunset in de trilogie Ten Oorlog en in de voorstelling Wij de Verdronkene van muziektheatergezelschap Walpurgis. Hij werkte als begeleider bij City Zoom in Brussel. City Zoom is een film atelier voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Als verhalenverteller ging Ali in 2018 aan de slag bij Opera La Monnaie in het gemeenschapsproject Orfeo en Majnun. Ali is begeleider bij Jong Gewei. Momenteel speelt hij bij Het Zuidelijk Toneel in De Koning eet…! , een familievoorstelling over macht en revolutie.

Menzo Kircz (Amsterdam, 1989) behaalde in 2018 de Master Drama aan KASK School of Arts. Sindsdien speelt hij met zijn afstudeervoorstelling ‘Onduidelijke Correspondenties’ op verschillende plekken in Europa. Voor festival Cement maakte hij hiervan ook een online doe-het-zelf versie, voor als de theaters niet open zijn. Vorig jaar speelde Menzo o.a in Happiness van Camping Sunset. Daarnaast werkt hij voor Kunst in de Klas Vlaanderen en is hij onderdeel van het TAAT HALLstar netwerk.

Volgend seizoen gaat hij samen met Eleonore Van Godtsenhoven in première met hun nieuwe voorstelling Residu. In samenwerking met Mirte Bogaert heeft hij ‘Other People, common ground’ opgezet, een langdurig onderzoeksproject, binnen de performatieve kunsten, structureel ondersteund door de Noorse Kulturrådet. Menzo heeft ook scheikunde gestudeerd.

 

Credits

 • Ali Ünal & Menzo Kircz - Concept en spel |
 • Joeri Happel & Stefan Gota - Coaching |
 • Ali Ünal, Joeri Happel, Menzo Kircz, Stefan Gota - Regie

Event van de maker

 • t/m
  Boslab - Festival Toneel Aangelijnde honden toegestaan Rolstoel vriendelijk

  Boslab Route Geel

  Onbevangen makers nemen je mee in het schemerende bos én in de wereld van hun fantasie.
  In deze route: Ali Ünal & Menzo Kircz, Laurien van Rijswijk, Reinout Bongers.