Bostheater logo

Sehnsucht

Sehnsucht is een sensuele mimevoorstelling. Een intieme compositie van ritme, beeldrijm en muziek, die niet gaat over het inwilligen van verlangen, maar over verlangen an sich. Dit verlangen is begeerlijk, maar doet ook pijn.

In de eindeloosheid van de bossen zit iets onmetelijks. Iets dat schuurt aan zowel het gevoel van angst, als het verlangen om deel te zijn van een groter organisme. In deze omgeving zweven twee figuren tussen de definities, hangen in het verlangen en zoeken naar de nuances van het ambigue. Een wereld waarin niet alles gedefinieerd of bekend is. Wat is het verschil tussen het getoonde en het verborgen leven?

ENGLISH
Sehnsucht is a sensual mime performance. An intimate composition of rhythm, visual rhyme and music, which is not about granting desire, but about desire itself. Which is desirable, but also hurts.

There is something immeasurable in the endlessness of the forests. It evokes both the feeling of fear and the desire to be part of a greater organism. Two figures float in this environment, they hang in the desire and search for the nuances of the ambiguous. A world in which not everything is defined or known. What is the difference between the displayed and the hidden life?

Sehnsucht – route blauw (scrol naar beneden voor tickets / for tickets, scroll down)

 

Over de makers

Merette van Hijfte is een speelse speler en energieke maker, die niet schuwt om vanuit haar intuïtie en impulsen te handelen. Hierdoor is haar werk explosief en schurend. Ze heeft een voorliefde voor sport, zang, dans en stilte. Vers van de Mime opleiding en met een grote berg toewijding, staat ze klaar om zich, in haar eigen werk, vast te bijten in haar binnenwereld en fascinaties.

Pleuni Veen is een multidisciplinair kunstenaar net afgestudeerd van de Mime opleiding. Contact, wrijving en verwondering staan centraal in haar werk. Dit toont ze in performances, toneelstukken, dans en tekst. Met een achtergrond in de theoretische wiskunde en een nieuwsgierigheid naar de mens, bevraagt ze in haar werk continu de spanning tussen begrijpen en het ongrijpbare.

Krijn Moons is componist en producer, afgestudeerd aan Het Utrechts Conservatorium Musician 3.0. Hij maakt muzikaal werk met de focus op klankontwerp. Daarin versmelt hij het maakproces van compositie en muziekproductie, met improvisatie en de rol van de uitvoerende muzikant. Onder de noemer ‘Alchi’ heeft Krijn zijn debuut ‘Full of It’ album uitgebracht bij Mylja Records. Verder heeft hij muziek en geluidsontwerp gemaakt voor voorstellingen van o.a. Rotor Performance, Johannes Bellinkx en Sam Scheuermann.

 

Credits

 • Pleuni Veen - Concept & performance |
 • Merette van Hijfte - Concept & performance |
 • Krijn Moons - Muzikale performance |
 • Samuel van Keeken - Mede-maker/eindregie |
 • Iolaysa Braga Tavares - Met dank aan

Event van de maker

 • t/m
  notice

  This route is No Dutch, no problem.

  Boslab - Festival Mime Muziektheater Storytelling Toneel Aangelijnde honden toegestaan Rolstoel vriendelijk

  Boslab Route Blauw

  A new generation of theatre makers guides you into the twilight forest and into the world of their fantasy.
  In this route: Merette van Hijfte & Pleuni Veen, Mezrab, Laila Claessen & Lieke van der Vegt & Just van Bommel