Bostheater logo

The Cruel Mother

The cruel mother

Wat als je altijd het kwade representeert en daar op een dag genoeg van hebt? Dit onthutsende toneelstuk stelt eeuwenoude, gebruikelijke rolverdelingen ter discussie.

Een kind probeert in een donker bos de weg naar huis te vinden, zonder kiezelstenen, broodkruimels of kompas. Zoals gebruikelijk verschijnt daar dan plotseling de heks, die – tegen alle verwachtingen in – niets met het kind te maken wil hebben. De heks wil haar eeuwenoude rol van gemene feeks niet meer spelen, maar juist met rust gelaten worden…. Wat gaat het kind nu doen? Perspectieven worden aan het wankelen gebracht in dit moderne sprookje.

The cruel mother – route groen (scrol naar beneden voor tickets)

 

Over de makers

Ellie Rosalie de Lange is geboren op 30 september 1997 in Swindon, Engeland. Ze studeerde in de zomer van 2018 af van de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Voor en na haar afstuderen speelde ze bij Toneelgroep Oostpool en daarnaast werkt ze veel in de film. Zo draaide ze onlangs in België voor de nieuwe Vlaams/Nederlandse serie Arcadia en was ze daarvoor te zien in The Serpent, Follow de SOA en Keizersvrouwen. In 2021 speelde ze tijdens Boslab Theaterfestival in Zee van groen onder regie van Erasmus Mackenna.

Marit Rosanne Hooijschuur werd geboren op 28 mei 1993 in het Zaanse dorp Krommenie. In juli 2016 is ze afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens en na haar studie speelde Marit o.a. bij Theatergroep Suburbia, NTGent, het Noord Nederlands Toneel en Orkater / De Nieuwkomers KONVOOI. Sinds 2019 is ze vaak te zien bij theatergezelschap Mooi Weer & Zo in Rotterdam. Samen met Erasmus Mackenna en Roel Pronk is Marit onderdeel van de driekoppige theatercoöperatie LENZ.

 

credits

 • Ellie de Lange en Marit Hooijschuur - Spel en concept |
 • Erasmus Mackenna - Eindregie en concept |
 • Roel Pronk - Dramaturgie en tekstcoaching

Event van de maker

 • t/m
  Boslab - Festival Toneel Aangelijnde honden toegestaan Rolstoel vriendelijk

  Boslab Route Groen

  Onbevangen makers nemen je mee in het schemerende bos én in de wereld van hun fantasie.
  In deze route: toneel met o.a. Reinout Bongers, Axelle Verkempinck, Ellie de Lange & Marit Hooijschuur.