Over het Bostheater – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

het Bostheater

Het Amsterdamse Bostheater is het stralend middelpunt van de zomer waar elk jaar een bijzondere theaterproductie wordt gepresenteerd. Daarnaast is het Bostheater dé locatie waar je kunt genieten van concerten,  filmavonden,  jeugdtheatervoorstellingen en Boslab Theaterfestival. 

Het Amsterdamse Bostheater is één van de grootste producerende theaterpodia van Nederland. In samenwerking met een gerenommeerd Nederlands theatergezelschap produceren we elke zomer een grote theatervoorstelling die in juli en augustus te zien is tegen het prachtige decor van het Amsterdamse Bos. Je ziet de zon ondergaan tijdens de voorstelling en de laatste scène wordt steevast onder de sterrenhemel gespeeld.

Shakespeare & verhalen van nu

De theatervoorstelling in het Bostheater is voor veel bezoekers een vaste traditie geworden in de zomer. Al zevendertig jaar wordt er een voorstelling in het bos gemaakt en gespeeld voor een groot publiek. Het Bostheater was in de beginjaren een theatergezelschap dat steevast elke zomer een bewerking van een klassieke theatervoorstelling opvoerde op het grote podium; tegenwoordig worden de klassieke  toneelstukken van o.a. William Shakespeare en Tsjechov steeds vaker gecombineerd met nieuwe en hedendaagse verhalen.

 

Grote toneelgezelschappen én jonge theatermakers krijgen in het Bostheater de ruimte om hun verhalen te delen. Tijdens Boslab Theaterfestival (27 juli t/m 7 augustus) presenteren diverse jonge theatermakers hun werk in het Amsterdamse Bos. Niet alleen op het toneel van het Bostheater, maar ook langs de paden, tussen de bomen en op de grote vijver zijn – tien eindeloze zomeravonden lang – hun voorstellingen te zien. 

PICKNICK IN HET BOS

Met vrienden afspreken, op een romantische date gaan, een bijzonder gesprek aangaan met een onbekende. Alles wat vroeger zo vanzelfsprekend en makkelijk was, is door corona flink veranderd. Het Bostheater zoekt naar  manieren om theater, concerten en filmavonden weer toegankelijk te maken voor iedereen. En we willen samen weer genieten van een heerlijke picknick op de tribune voorafgaand aan een bijzonder optreden. 

DE GESCHIEDENIS VAN HET BOSTHEATER

In 2024 viert het Amsterdamse Bostheater haar veertigjarig bestaan. Het podium en de tribune werden gebouwd tijdens de aanleg van het Amsterdamse Bos (vanaf 1934). In de beginjaren werden hier ook voorstellingen opgevoerd, maar in de ‘jaren 60 en ’70 van de vorige eeuw raakte het openluchttheater in de vergetelheid. Totdat een groep net afgestudeerde toneelspelers “met karrevrachten ambities en overmoed” voor het eerst weer in het theater van het Amsterdamse Bos neerstreek.

Sindsdien wordt er elke zomer een nieuwe voorstelling gemaakt die in juli en augustus in het Bostheater te zien is. Het Bostheater is inmiddels uitgegroeid tot een bijzondere buitenplaats voor cultuur in de zomer en staat garant voor bijzondere zomeravonden vol theater, spektakel, muziek en een heerlijke picknick op de tribune.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Vragen over kaartverkoop, reserveringen e.d. mail: publiek@bostheater.nl
De publiekslijn is vanaf mei bereikbaar tussen 11:00 en 14:00 uur via het keuzemenu op nummer 020 6700250. (Gelieve na 14:00 uur vragen mailen naar het bovenstaande e-mailadres.)

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het Bostheaterprogramma, schrijf u dan in voor de Bospost.

 

 

Route