Over het Bostheater – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Welkom in
het Amsterdamse
Bostheater

Ga de stad uit, het bos in! Het Amsterdamse Bostheater is het stralend middelpunt van de zomer waar cultuur, natuur en gezelligheid samenkomen. Elke zomer presenteert het openluchttheater bijzondere theatervoorstellingen, concerten, Boslab Theaterfestival, filmavonden en kindertheater. Zin in een eindeloze zomeravond, dan ben je hier aan het goede adres. Je kunt voorafgaand aan de voorstelling picknicken op onze tribune of dineren in ons Bosrestaurant.

Het Bostheater produceert elk jaar in samenwerking met een gerenommeerd theatergezelschap een voorstelling die de hele zomer lang te zien is in het openluchttheater. In 2019 presenteerden we samen met Theatergroep De Warme Winkel een moderne versie van De Drie Musketiers. We werken in 2020 samen met Toneelgroep Oostpool aan een bijzondere nieuwe voorstelling.

DE GESCHIEDENIS VAN HET BOSTHEATER 

Het Amsterdamse Bostheater bestaat ruim 35 jaar. Het podium en de tribune werden al gebouwd tijdens de aanleg van het park (vanaf 1934). In de beginjaren werden hier ook voorstellingen opgevoerd die met name ‘volksverheffing’ als doel hadden. In de ‘jaren 60 en ’70 van de vorige eeuw stopte dit en raakte het openluchttheater in de vergetelheid. Totdat een groep net afgestudeerde toneelspelers “met karrevrachten ambities en overmoed” voor het eerst weer in het theater van het Amsterdamse Bos neerstreek.

Sindsdien wordt er elke zomer een nieuwe voorstelling gemaakt die in juli en augustus – exclusief – in het Bostheater te zien is. Voorheen besloeg de programmering van het Bostheater slechts één voorstelling in de zomermaanden, maar inmiddels staat het Bostheater garant voor een uiteenlopend cultureel aanbod in de zomer met theater, muziek en meer. Voor jong en oud! Het Bostheater is tegenwoordig coproducent van de zomervoorstelling en werkt samen met grote gezelschappen zoals Toneelgroep Oostpool, Noord Nederlands Toneel en Orkater.

RENOVATIE

Het Bostheater is anders dan andere theaters. Je treft bij ons geen rode pluche stoeltjes of een klassieke foyer. Ook hebben we geen orkestbak. Toch wordt de sfeer van het Bostheater altijd heel bijzonder gevonden door bezoekers. Het Bostheater is inmiddels wel toe aan wat vernieuwing en daarom heeft de Gemeente Amsterdam besloten om het theater dit najaar te gaan renoveren. Het gerenoveerde openluchttheater zal in 2022 worden opgeleverd. Het is een eerste stap naar de invulling van het plan van de Gemeente Amsterdam om het Bostheater en het omliggende gebied te herontwikkelen tot een ‘Cultuureiland’, met een openluchttheater, beeldende kunst in de openbare ruimte en een paviljoen. Uiteraard zorgen we ervoor dat iedereen in de zomermaanden gewoon naar het Bostheater kan komen en kan blijven genieten van theater, concerten en picknicken op de tribune.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Vragen over kaartverkoop, reserveringen e.d. mail: publiek@bostheater.nl
De publiekslijn is vanaf mei bereikbaar tussen 11:00 en 18:00 uur via het keuzemenu op nummer 020 6700250.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het Bostheaterprogramma, schrijf u dan in voor de Bospost.

 

 

Route