Bostheater & ITA – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

De stad uit, het bos in

 

Iedere zomer, na het Julidans festival, wordt het een beetje stil op het Leidseplein. De podia van Het International Theater Amsterdam krijgen dan een broodnodige ‘grote beurt’, dus er kan even niet worden doorgespeeld. ITA zocht al een tijd naar een manier om ook in de zomer theater te laten zien. Die wens wordt nu werkelijkheid: ITA gaat naar het Amsterdamse Bos!

In het Amsterdamse Bos bruist het in de zomer. Vanaf mei wordt het Bostheater bevolkt door theatermakers, dansers en muzikanten. In een groots amfitheater op een schitterende locatie kunnen inwoners en bezoekers van Amsterdam al jaren terecht voor een divers aanbod van kwalitatief hoogwaardige programmering met een lage entreeprijs.

Kern van de samenwerking tussen deze twee grote spelers in het Amsterdamse Culturele veld is de presentatie, verkoop en communicatie van de hoofdproductie. Daarnaast wordt onderzocht of de schouwburg in de toekomst ook dans kan programmeren op het Bospodium en wordt op het gebied van kindervoorstellingen expertise uitgewisseld. De samenwerking ligt niet op het vlak van de concerten die in het Amsterdamse Bostheater geprogrammeerd worden.

Het publiek kan de warmte van het rode pluche in de schouwburg in de zomermaanden verruilen voor de avondzon en de sterren in het Amsterdamse Bostheater. Voor een voorstelling in de buitenlucht, met picknick en een flesje wijn op de tribune.

Route