Persbericht 19 juni 2020 – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Het Bostheater presenteert een nieuw zomerprogramma

PERSBERICHT | 19 juni 2020

 

Het Amsterdamse Bostheater is vanaf 1 juli t/m 6 september open voor publiek. Het openluchttheater in het Amsterdamse Bos komt dit seizoen met een nieuwe programmering in samenwerking met o.a. Orkater, Conny Janssen Danst en Jakop Ahlbom Company. Naast diverse theatervoorstellingen, staan er ook intieme concerten, filmavonden en jeugdtheater op het programma voor deze bijzondere zomer. 

Het Bostheater beschikt over veel ruimte in het Amsterdamse Bos en slaat de handen ineen met diverse theatergezelschappen en culturele organisaties om dit zomerseizoen een aangepaste culturele programmering aan te bieden. Midden in de natuur, op ongeveer 20 minuten fietsen van hartje Amsterdam.

Bezoekers kunnen vanaf 1 juli, op 1,5 meter afstand van elkaar, genieten van o.a. theater, muziek en filmavonden. Er wordt een ruim terras voor het publiek gebouwd op het grote podium. In het bos en langs de ‘rafelranden’ van het podium worden voorstellingen gespeeld en zijn er diverse optredens. Eind juli presenteert het Bostheater ook een nieuwe editie van het jonge-makers-festival Boslab Theaterfestival, dat eveneens plaatsvindt op diverse plekken in het bos, langs de bospaden en zelfs op de grote vijver.

Corona-proof

Het Bostheater vierde in 2019 zijn 35 jaar bestaan met een recordaantal bezoekers. De bosrijke omgeving, ruimte en buitenlucht dragen elk jaar bij aan de beleving in het Bostheater. Er wordt in deze tijd optimaal en dankbaar gebruikgemaakt van de mogelijkheden die de unieke locatie biedt.

Door de uitbraak van het coronavirus in Nederland kan de jaarlijkse grote zomervoorstelling in het Bostheater niet doorgaan en zijn de grote muziekconcerten verschoven naar 2021. Er zijn aanpassingen gemaakt zodat het openluchttheater wel open kan gaan. Tegelijkertijd is er afgelopen weken hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe zomerprogrammering.

Bezoekers kunnen dit seizoen picknickmanden bestellen en de organisatie heeft een bar opgezet op het podium, maar het meebrengen van eigen consumpties is helaas niet toegestaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het Bostheater voldoet aan het protocol voor (openlucht)theaters en zorgt ervoor dat bezoekers deze zomer op een ontspannen wijze een fijne avond in het theater kunnen beleven.

 

 

Noot aan de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie, interviewverzoeken of een bezoek aan het Bostheater kunt u contact opnemen met Anika van de Wijngaard pers@bostheater.nl | 06-46112806.

Route