HILDE TUINSTRA – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

SAFE ZONE

Welkom in de Safe Zone, waar je de op maat gemaakte geborgenheid vindt, die je zoekt. Wij zorgen ervoor dat alles goed komt! In Safe Zone ervaart het publiek een veilig, beschermd, zeker en risicoloos bestaan. Maar hoe houd je het vol en wie gaat je tegen jezelf beschermen?
We kunnen vandaag de krant niet open slaan of het gaat over de gevaren die ons dagelijks leven in één klap kunnen ontregelen of bedreigen. Safe Zone onderzoekt in een poetische muzikale belevenis de veiligheidsindustrie en hoe wij ons tegen angst kunnen weren.

Safe Zone: ervaringstheater op locatie met documentaire materiaal, fictie, theater, hoorspel en koorzang.

Theatermaker Hilde Tuinstra stond als Wijkmaker in 2016 op Over het IJ Festival met haar voorstelling Thuis op het Buikslotermeerplein. Met haar nieuwe groep Shift Happens speelt ze voornamelijk documentaire voorstellingen op locatie.

concept, tekst & regie: Hilde Tuinstra, concept, tekst & spel: Petra Ardai, geluidsontwerp & techniek: Noah Voelker, dirigent: Roy Voogd, productie: Loulou Sjerps, met dank aan: de koorleden en beveiligingsexperts

 

___________________________________________________________________

Hilde Tuinstra studeerde aan de Regie-opleiding van de Amsterdamse Theaterschool. Na haar afstuderen maakte ze onder andere voorstellingen voor Over het IJ Festival, Frascati, het Amsterdamse Bostheater en het Deutsches Theater in Berlijn. Tuinstra werkt veel op locatie en heeft sinds kort haar eigen theatergezelschap Shift Happens. Ze snijdt het liefst actuele thema’s uit het maatschappelijke debat aan die in spontane interactie met voorbijgangers vanuit verschillende perspectieven worden belicht.

Route