MARIJE UIJTDEHAAGE & ARIANNE VAN BOXMEER – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

SPOOR  

–        Waar denk je aan?
–        Nergens aan.
–        Aan wat je ziet?
–        Ik weet niet wat ik zie.
–        Je kijkt dus je ziet iets.
–        Ja, ik zie wel iets.
–        Wat dan?
–        Ik twijfel of wat ik zie, is wat ik zie.

In Spoor ga je individueel op ontdekkingstocht. Een theatrale installatie die je meeneemt op een poëtische reis door de omgeving. Spoor is voor iedereen vanaf tien jaar.

Maker & Tekst: Marije Uijtdehaage/ Maker & Beeld: Arianne van Boxmeer
Muziek & techniek: Maarten Zaagman Artistieke begeleiding: Riet Mellink. Stemactrice: Malou van Sluis

Met dank aan:Cultuur 19, Buro Bannink, Feneter van Vlissingen Fonds, Carel Nengermanfonds, Amsterdams Fonds Voor de Kunst en Gemeente Utrecht.

__________________________________________________________________

Marije Uijtdehaage schrijft zintuigelijke, fantasierijke teksten voor zowel jeugd als volwassenen. Met haar teksten opent zij kijkluikjes en toont dat wat je normaal niet ziet. Zij ziet de schoonheid in dagelijkse voorwerpen en gesprekken waar anderen aan voorbij lopen. Haar teksten zitten dicht op de huid. Marije schreef en maakte bij o.a. 2 Turven Hoog, Compagny Squeezz, Hollandse Nieuwe, Stichting Theaterstraat, Noorderwoord, Danstheater Aya, zowel op locatie als in de theaterzaal.

Arianne van Boxmeer zoekt in haar werk de grens op tussen beeldende kunst en theater. Ze laat het publiek onderdeel worden van het geheel, een allesomvattende ervaring waardoor je op een andere manier naar je omgeving kijkt en je focus verlegt. Er ontstaat een interactie tussen toeschouwer, object en de ruimte. De locatie speelt hierin een belangrijke rol. Eerder maakte Arianne meerdere theatrale installaties bij Theatergroep Stella en NT jong en was haar werk o.a. te zien tijdens Het Boekenbal, Into The Great Wide Open en Deep In The Woods.

www.ariannevanboxmeer.nl

Samen hebben zij de voorstellingen Nest (8+) en Kris Kras Karavaan (2+) gemaakt en zijn aangesloten bij het theater- impresariaat Buro Bannink.

 

Route