Informatie over het theater – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Informatie over het theater

Openingstijden en contactgegevens van het theater

Adres van het Bostheater

Het adres van het Amsterdamse Bostheater is:

De Duizendmeterweg 7

1182 DC Amstelveen

Contact met het theater

U kunt voor vragen over theatertickets contact opnemen met de servicedesk van Ticketscript: support@ticketscript.nl.

Voor vragen over concertkaarten kunt u contact opnemen via klantenservice@eventim.nl.

Voor overige vragen over bijvoorbeeld voorzieningen voor mindervaliden kunt u  een email sturen naar: publiek@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei).

We zijn telefonisch bereikbaar voor publieksvragen van maandag t/m zaterdag* van 12:00 – 17:00 via 0206700250

* op zondag zijn we bereikbaar als er een concert is.

Openingstijden van het theater

Het theater is bij avondvoorstellingen geopend vanaf 18.30 uur. Op concertavonden is de zaal geopend vanaf 17.30 uur. Bij kindervoorstellingen is het theater een half uur voor aanvang open.

Regen in het Bos

Gaat de voorstelling door bij slecht weer?

De voorstelling gaat in principe altijd door, behalve als de weersomstandigheden echt heel slecht zijn. Bij harde regen, storm en onweer wordt de voorstelling afgelast. Op de website staat vanaf 18 uur de weersverwachting voor de avond.

Kindervoorstellingen in de kleine zaal gaan ook door met regenachtig weer. Er word dan in het Bostheater op een alternatieve, overdekte locatie gespeeld.

Betalen in het theater

Hoe kan ik in het theater betalen?

U kunt bij de theatervoorstellingen zowel met pin als contant betalen. Bij concerten kan er alleen met pin worden betaald.

Kan ik bij concerten met contant geld betalen?

Nee, u kunt alleen met pin betalen.

Munten bij concerten

Bij concerten van Live At kunt u alleen met munten betalen. Deze kunt u kopen bij de muntenkassa. U kunt hier alleen met pin betalen.

Kan ik mijn ongebruikte munten na afloop van het concert inwisselen?

Het is niet mogelijk om na afloop te niet gebruikte munten in te wisselen tegen geld. De muntenkassa is de hele avond open, dus het is mogelijk om bij te kopen indien gewenst.

Het is wel mogelijk om losse munten bij te kopen indien gewenst.

 

Kan ik mijn ongebruikte munten bij een volgend concert gebruiken?

Het is niet mogelijk om bij een volgend concert de niet gebruikte munten weer te gebruiken.

 

Gevonden voorwerpen

Ik ben iets verloren in het theater

Wanneer u tijdens uw bezoek aan het theater iets bent verloren of heeft laten liggen, stuur dan een mail met een duidelijke beschrijving van het voorwerp en de datum waarop u het voorwerp bent verloren naar: publiek@bostheater.nl

Zitplaatsen in het theater

Kan ik een zitplaats reserveren?

Het is niet mogelijk om zitplaatsen te reserveren. Het beleid is ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Alleen voor mindervaliden, bezoekers van het Bosrestaurant en voor Vrienden van het Bostheater worden er speciale plekken gereserveerd.

Hoe zien de zitplaatsen op de tribune eruit?

De tribune van het Bostheater bestaat uit houten bankjes. Een beperkt aantal bankjes is voorzien van een rugleuning. Bij de entree van het theater worden zitkussentjes uitgedeeld.

Tijdens de Live At concerten worden er geen kussentjes uitgedeeld, behalve bij klassieke concerten.

Mag ik een stoel meebrengen?

Het is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan eigen stoelen mee te brengen. Wanneer u door medische omstandigheden een zitplaats met leuning wilt hebben kunt u tot een dag voor aanvang een mail sturen naar publiek@bostheater.nl.

Vermeld in deze mail uw naam, de datum waarop u naar de voorstelling komt en met hoeveel personen u komt en hoeveel personen gebruik maken van een zitplaats met rugleuning.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Is het theater toegankelijk met een rolstoel?

Het theater is toegankelijk met een rolstoel. Er is een rolstoellift aanwezig, waarmee u naar het midden van de tribune wordt gebracht, zodat u goed zicht op het podium heeft.
Wanneer u gebruik wilt maken van een rolstoelplek stuur dan een email naar publiek@bostheater.nl.Dit kan tot een dag voor aanvang.

We vragen u uiterlijk een half uur voor aanvang aanwezig te zijn in het theater.

Het aantal rolstoelplaatsen is beperkt, we doen ons best iedereen van een zo goed mogelijke plek te voorzien.

Zijn er rolstoelvriendelijke toiletvoorzieningen?

Ja, er is een rolstoeltoegankelijk toilet.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanaf deze parkeerplaats is het nog 200 meter naar het theater. Wanneer het niet mogelijk is deze afstand af te leggen, dan is het mogelijk om personen nog dichter bij het theater af te zetten. Dit kan alleen met begeleiding van het Bostheater (is voetgangersgebied). Neem hiervoor contact op met publiek@bostheater.nl.

Zijn er voorzieningen voor slechthorenden?

Ja, op aanvraag zijn er koptelefoons beschikbaar voor slechthorenden. Stuur een email naar: publiek@bostheater.nl.

Ik wil graag een zitplaats met een rugleuning, kan dit?

Alleen voor mindervaliden, bezoekers van het Bosrestaurant en voor Vrienden van het Bostheater worden er speciale plekken gereserveerd. Wanneer u door medische omstandigheden behoefte hebt aan een rugleuning stuur dan een email naar: publiek@bostheater.nl. Dit kan tot een dag voor aanvang.

Toegankelijkheid voor niet nederlandstaligen

Is de voorstelling toegankelijk voor niet-nederlandstaligen?

De voorstellingen worden in de regel in het Nederlands gespeeld. Op donderdagavond wordt De Drie Musketiers engels ondertiteld. Dit is vanaf vrijdag 3 augustus.

De concerten zijn goed toegankelijk voor niet-nederlandstaligen. Er treden veel internationale artiesten op.

Toegankelijkheid voor dieren

Mag ik mijn hond meenemen naar een voorstelling?

Honden zijn welkom in het theater, zolang ze geen overlast veroorzaken. We vragen bezoekers met een hond plaats te nemen aan de rand van een tribunevak, zodat wanneer de hond onrustig wordt u makkelijk even van de tribune weg kunt lopen met de hond.

Bij de concerten zijn huisdieren niet toegestaan.

Zijn kinderen welkom bij avondvoorstellingen?

Mag ik mijn baby meenemen naar een voorstelling?

Ja, u mag uw baby meenemen naar de voorstelling. Wel vragen we u aan de zijkant van een tribunevak plaats te nemen, zodat wanneer de baby huilt u even van de tribune weg kunt lopen om uw baby te troosten. Daarnaast mag de baby (evt. in een zitje of wieg) geen zitplaats innemen op de tribune.

Vanaf welke leeftijd moet ik een kaartje kopen voor mijn kind?

Per kindervoorstelling verschilt het voor welke leeftijdsgroep de voorstelling geschikt is. Dit wordt vermeld op de pagina van de voorstelling. Alle bezoekers dienen in het bezit te zijn van een entreebewijs, dus ook kinderen die jonger zijn dan de adviesleeftijd.

Bij de reguliere theatervoorstellingen geldt een leeftijdsgrens van 7 jaar, vanaf deze leeftijd moet u een kaartje kopen voor uw kind. Voor kinderen/jongeren tot 18 jaar geldt een speciaal jongerentarief van 8,50-.
Deze voorstellingen zijn in de regel geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

Bij de Live At concerten worden kinderen tot 2 jaar in principe binnen gelaten zonder ticket. Voorwaarde is wel dat de baby niet voor overlast zorgten bij vader/moeder op schoot zit. Ouders zijn verplicht voor goede gehoorbescherming te zorgen voor kinderen.

Route