PLEUN PETERS & SUZE VAN MILTENBURG – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

O- EEN ULTIEM COLLEGE OVER DE ZON

Te midden van het bos, aan de rand van het water, staat een tijdelijk observatorium. Op deze plek word je gedurende het festival uitgedaagd in- en uit te zoomen op iets dat dagelijks aan ons verschijnt: De zon. Tijdens een 30 minuten durende audio-installatie nemen we je mee op een imaginaire reis naar de zon en gaan we terug de oorsprong. Tot er enkel geconcentreerde materie overblijft. Zijn wij als mens in staat de zon in haar volledigheid waar te nemen?

Concept & Regie: Pleun Peters & Suze van Miltenburg. Tekst: Lisa van der Hoeven. Stem: Michaël Bloos. Ruimtelijk ontwerp: Noor Stenfert Kroese. Begeleiding: Thomas Lamers, Bas van Rijnsoever. Met ondersteuning van Ulrike Quade Company.
Met dank aan: Daan Kandelaars, Jos de Boer, Natascha Zwaal en Rosa Boon

_______________________________________________________________

Pleun Peters en Suze van Miltenburg zijn beide afgestudeerd als theatermakers aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Of deze makers nu los van elkaar werken of juist samen, hun werk vertrekt vanuit eenzelfde kern: de noodzaak ruimte te creëren waar opnieuw gekeken mag worden en waar nieuwe ontmoetingen plaats kunnen vinden. Sinds 2016 houden zij zich bezig met het onderzoek een natuurfenomeen als de zon tot kunstwerk te maken. Eerder dit jaar presenteerden zij hun vooronderzoek in een reeks van drie bijeenkomsten binnen het atelier van het Amsterdamse Bostheater; Within this Wooden O, later dit jaar is hun werk te zien op Over t IJ festival.

 

Route