Informatie over het theater

Openingstijden en contactgegevens van het theater

Adres van het Bostheater

Het adres van het Amsterdamse Bostheater is:

De Duizendmeterweg 7

1182 DC Amstelveen

Contact met het theater

U kunt voor vragen over theatertickets contact opnemen met de servicedesk van Ticketscript: support@ticketscript.nl.

Voor vragen over concertkaarten kunt u contact opnemen via klantenservice@eventim.nl.

Voor overige vragen over bijvoorbeeld voorzieningen voor mindervaliden kunt u  een email sturen naar: publieksservice@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei).

De publiekslijn is van dinsdag t/m zaterdag bereikbaar van 14:00-17:00 uur: 020 6433286

Openingstijden van het theater

Het theater is bij avondvoorstellingen geopend vanaf 18.30 uur. Op concertavonden is de zaal geopend vanaf 17.30 uur. Bij kindervoorstellingen is het theater een uur voor aanvang open.

Regen in het Bos

Gaat de voorstelling door bij slecht weer?

De voorstelling gaat in principe altijd door, behalve als de weersomstandigheden echt heel slecht zijn. Bij harde regen, storm en onweer wordt de voorstelling afgelast. Op de website staat vanaf 18 uur de weersverwachting voor de avond.

Betalen in het theater

Hoe kan ik in het theater betalen?

U kunt bij de theatervoorstellingen zowel met pin als contant betalen. Bij concerten kan er alleen met pin worden betaald.

Kan ik bij concerten met contant geld betalen?

Nee, u kunt alleen met pin betalen.

Munten bij concerten

Bij concerten van Live At kunt u alleen met munten betalen. Deze kunt u kopen bij de muntenkassa. U kunt hier alleen met pin betalen.

Kan ik mijn ongebruikte munten na afloop van het concert inwisselen?

Het is niet mogelijk om na afloop te niet gebruikte munten in te wisselen tegen geld. De muntenkassa is de hele avond open, dus het is mogelijk om bij te kopen indien gewenst.

Kan ik mijn ongebruikte munten bij een volgend concert gebruiken?

Het is niet mogelijk om bij een volgend concert de niet gebruikte munten weer te gebruiken.

 

Gevonden voorwerpen

Ik ben iets verloren in het theater

Wanneer u tijdens uw bezoek aan het theater iets bent verloren of heeft laten liggen, stuur dan een mail met een duidelijke beschrijving van het voorwerp en de datum waarop u het voorwerp bent verloren naar: publieksservice@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei)

Zitplaatsen in het theater

Kan ik een zitplaats reserveren?

Het is niet mogelijk om zitplaatsen te reserveren. Het beleid is ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Alleen voor mindervaliden, bezoekers van het Bosrestaurant en voor Vrienden van het Bostheater worden er speciale plekken gereserveerd.

Hoe zien de zitplaatsen op de tribune eruit?

De tribune van het Bostheater bestaat uit houten bankjes. Een beperkt aantal bankjes is voorzien van een rugleuning. Bij de entree van het theater worden zitkussentjes uitgedeeld.

Mag ik een stoel meebrengen?

Het is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan eigen stoelen mee te brengen. Wanneer u door medische omstandigheden een zitplaats met leuning wilt hebben kunt u een mail sturen naar publieksservice@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei).

Vermeld in deze mail uw naam, de datum waarop u naar de voorstelling komt en met hoeveel personen u komt en hoeveel personen gebruik maken van een zitplaats met rugleuning.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Is het theater toegankelijk met een rolstoel?

Het theater is toegankelijk met een rolstoel. Er is een rolstoellift aanwezig, waarmee u naar het midden van de tribune wordt gebracht, zodat u goed zicht op het podium heeft.
Wanneer u gebruik wilt maken van een rolstoelplek stuur dan een email naar publieksservice@bostheater.nl. (dit adres is werkzaam per half mei).

We vragen u uiterlijk een half uur voor aanvang aanwezig te zijn in het theater.

Zijn er rolstoelvriendelijke toiletvoorzieningen?

Ja, er is een rolstoeltoegankelijk toilet.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanaf deze parkeerplaats is het nog 200 meter naar het theater. Wanneer het niet mogelijk is deze afstand af te leggen, dan is het mogelijk om personen nog dichter bij het theater af te zetten. Dit kan alleen met begeleiding van het bostheater (is voetgangersgebied). Neem hiervoor contact op met publieksservice@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei)

Zijn er voorzieningen voor slechthorenden?

Ja, op aanvraag zijn er koptelefoons beschikbaar voor slechthorenden. Stuur een email naar: publieksservice@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei)

Ik wil graag een zitplaats met een rugleuning, kan dit?

Alleen voor mindervaliden, bezoekers van het Bosrestaurant en voor Vrienden van het Bostheater worden er speciale plekken gereserveerd. Wanneer u door medische omstandigheden behoefte hebt aan een rugleuning stuur dan een email naar: publieksservice@bostheater.nl (dit adres is werkzaam per half mei)

Toegankelijkheid voor niet nederlandstaligen

Is de voorstelling toegankelijk voor niet-nederlandstaligen?

De voorstellingen worden in de regel in het Nederlands gespeeld. We streven ernaar engelstalige ondertiteling aan te bieden bij Julius Caesar, zodra dit een mogelijkheid is zal dit op de website worden vermeld.

De concerten zijn goed toegankelijk voor niet-nederlandstaligen. Er treden veel internationale artiesten op.

Toegankelijkheid voor dieren

Mag ik mijn hond meenemen naar een voorstelling?

Honden zijn welkom in het theater, zolang ze geen overlast veroorzaken. We vragen bezoekers met een hond plaats te nemen aan de rand van een tribunevak, zodat wanneer de hond onrustig wordt u makkelijk even van de tribune weg kunt lopen met de hond.

Zijn kinderen welkom bij avondvoorstellingen?

Mag ik mijn baby meenemen naar een voorstelling?

Ja, u mag uw baby meenemen naar de voorstelling. Wel vragen we u aan de zijkant van een tribunevak plaats te nemen, zodat wanneer de baby huilt u even van de tribune weg kunt lopen om uw baby te troosten.

Vanaf welke leeftijd moet ik een kaartje kopen voor mijn kind?

Voor de kindervoorstelling geldt een leeftijdsgrens vanaf 3 jaar. Vanaf deze leeftijd moet u een kaartje kopen voor uw kind.

Bij avondvoorstellingen geldt een leeftijdsgrens vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd moet u een kaartje kopen voor uw kind. Voor kinderen/jongeren geldt een speciaal jongerentarief van 6,-.

De avondvoorstellingen zijn in de regel geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

Route