Bostheater logo

BOSFEST 2024

Update voor 2024: van Boslab Theaterfestival naar Bosfest

Normaal gezien ontvangen we in het najaar de aanmeldingen voor het nieuwe Boslab Theaterfestival. Echter loopt het dit jaar anders. Graag geven we je hier een update over.

Op dit moment zijn we bezig met de herinrichting van het Boslab Theaterfestival. De afgelopen jaren bleek Boslab, ondanks artistieke successen, ook kwetsbaar. Om de unieke talentontwikkelingsplek van het Amsterdamse Bostheater toekomstbestendig te maken, is het onvermijdelijk om veranderingen door te voeren. Het makersfestival zal voortaan Bosfest heten.

In de nieuwe opzet neemt Boslab niet langer de verantwoordelijkheid voor het produceren van nieuw werk. We faciliteren, cureren, programmeren en begeleiden (technisch, inhoudelijk), we adviseren (productioneel, zakelijk) en stellen waar mogelijk de diverse locaties in het bos met onze expertise beschikbaar.

Deze nieuwe opzet heeft gevolgen voor de selectieprocedure. Boslab werkt samen met partners en makers die hun werk zelf produceren, of een voorstelling maken, of al hebben gemaakt. De rol van de locatie speelt in Boslab altijd een wezenlijke rol: een artistiek-inhoudelijke, en ook een in relatie tot het publiek.

Boslab gaat een intensieve samenwerking aan met diverse partners in het veld die zich op nieuwe makers richten. Door makers gezamenlijk langere trajecten te bieden, willen we de productiedwang reduceren. Wij geloven dat, door producties op verschillende plekken te ontwikkelen en te presenteren aan diverse publieksgroepen, makers meer zichtbaar worden en meer impact creëren. Boslab zal op deze manier een platform blijven om spannend werk van nieuwe makers op locatie te tonen.

De oproep die wij tijdens de festivaleditie 2023 van de zomer online hadden gezet is obsoleet. Boslab zoekt zelf contact met makers. Er is niet langer een inschrijving en een deadline.

Voor meer informatie of vragen kun je een mail sturen naar contact@bostheater.nl.