Bostheater logo

Word een vriend

Zullen we vrienden worden?

De vrienden van het Amsterdamse Bostheater dragen bij aan onze bijzondere projecten en activiteiten. Zo wordt een bijdrage van onze vriendenstichting ingezet om nieuwe makers een podium te bieden waar ze hun eigen voorstellingen kunnen ontwikkelen. Uw bijdrage helpt ons ook om jeugdvoorstellingen toegankelijk te maken voor gezinnen die niet of nauwelijks naar voorstellingen toe kunnen komen. En we investeren in onze publieks- en theatervoorzieningen.

Vanaf € 25,00 per jaar bent u al vriend van het Amsterdamse Bostheater en helpt u ons vooruit. Want met vrienden sta je altijd sterker dan alleen.

Lees hieronder verder hoe je vriend kunt worden van het bostheater.

ONZE VRIENDSCHAP

U hebt deze zin vast al heel vaak gehoord, maar ‘het zijn rare tijden’. De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat in heel Nederland voorstellingen en festivals zijn uitgesteld of afgelast. Onze grote zomervoorstelling kon in 2020 helaas niet doorgaan maar gelukkig hebben we het in 2021 wel waar kunnen maken, o.a. met dank aan onze vrienden. In de buitenlucht bieden we een podium voor diverse theater- en dansgezelschappen, jeugdvoorstellingen en jonge makers. We hebben uiteraard maatregelen getroffen, volgens de regelgeving van de overheid. Zo ontvingen we ook in 2021 minder publiek en hebben we de bar naar achter verplaatst zodat er meer ruimte is voor bezoekers tijdens voorstellingen waarbij we de 1,5 meter afstand regel konden handhaven.

Juist in deze tijd kan een vriendschap ons helpen om dit mogelijk te blijven maken. Als vriend houden we u ook op de hoogte van de ontwikkelingen in het Bostheater en betrekken we onze vrienden bij de grote zomervoorstelling:

  • Behind the scenes: Als vriend bent u vaak welkom voor een blik achter de schermen van de zomerproductie. U krijgt een voorproefje van de voorstelling, ontmoet de acteurs en de regisseur vertelt over de voorstelling. Helaas was dit in 2021 niet mogelijk vanwege de Corona regelgeving. Maar we hopen dit in de toekomst mogelijk te maken, zodra het weer kan en mag.
  • Vriendenbank: Als vriend kunt u bij de grote zomervoorstelling gebruikmaken van de zitplaatsen met leuning op de speciale vriendenbank. Dat kan ook dit jaar weer. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken stuur dan een mail naar vrienden@bostheater.nl. Vermeld in deze mail uw naam, de datum wanneer u naar de voorstelling komt en met hoeveel personen u de voorstelling bezoekt.

De bijdrage van de vriendenstichting wordt gebruikt om:

  • projecten voor jonge makers, zoals Boslab Theaterfestival, te ondersteunen.
  • een groep kinderen die niet veel in aanraking komt met theater uit te nodigen voor een gratis kindervoorstelling.
  • te investeren in publieksvoorzieningen
  • te investeren in theatervoorzieningen

 

MEER INFORMATIE

De vriendenstichting van het Bostheater heeft een ANBI status. Dit betekent dat donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. Daarnaast hoeft de stichting geen schenkbelasting en erfbelasting te betalen, waardoor uw bijdrage voor 100% ingezet kan worden voor bovenstaande projecten. Klik hier voor de ANBI status van de vriendenstichting van het Amsterdamse Bostheater.

U kunt vriend worden door onderstaand formulier in te vullen.

Kies bij project* voor ‘Vriend van Amsterdamse Bostheater’. U bent dan tot wederopzegging vriend van het Amsterdamse Bostheater. Jaarlijks wordt de donatie geïncasseerd via de machtiging voor de automatische incasso.

U kunt de vriendschap en/of automatische incasso eenvoudig opzeggen door een e-mail te sturen naar vrienden@bostheater.nl.

U kunt ook kiezen voor een eenmalige donatie, als vriend maar ook in het algemeen belang van het Bostheater.