Cinetree filmavonden – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Cinetree filmavonden

De hele zomer presenteert Cinetree de mooiste, meest bijzondere films in het Amsterdamse Bostheater. Tijdens de Cinetree filmavonden toveren we het Amsterdamse Bos om tot een magische openluchtbioscoop. Uiteraard met haarscherp beeld en surround sound. De beste films op de zomeravond met een drankje bij de hand of een goedgevulde picknicktas met hapjes van Crisp. De inloop is vanaf 20.00 uur, het voorprogramma start om 20:30 uur, de film start om 21.00 uur. 

Cinetree filmavonden, Programma 2021

 

Dinsdag 31 augustus – Life op Pi – Klik hier voor meer info en tickets
Piscine Patel is een zestienjarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo. Life of Pi is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel en vertelt het ongelooflijke verhaal van de onwaarschijnlijke overlevingstocht van een jonge man op zee.

Bekijk hier de trailer
Kijkwijzer: 12+, geweld, angst

 

Woensdag 1 september – Les Petits Mouchoirs – Klik hier voor meer info en tickets
Ieder jaar nodigen de rijke restauranthouder Max en zijn vrouw Véro hun vriendengroep uit om in hun prachtige strandhuis het begin van de vakantie te vieren. Maar dit jaar, voordat ze vanuit Parijs vertrekken, raakt hun vriend Ludo gewond bij een ongeluk. Dit brengt een kettingreactie aan emotionele uitbarstingen teweeg. Het masker gaat af en de vrienden laten voor het eerst zien wie ze echt zijn. Vriendschappen, liefdes en zekerheden worden op de proef gesteld en hun leven komt op losse schroeven te staan.

Bekijk hier de trailer
Kijkwijzer: 12+, angst, grof taalgebruik, drugs- en/of alcoholgebruik

 

Donderdag 2 september – EMA – Klik hier voor meer info en tickets
De uitdagende film Ema neemt je mee in het leven van een jonge danseres (Mariana Di Girólama). Door een gruwelijke gebeurtenis heeft ze afstand moeten doen van haar geadopteerde zoon (Cristián Suárez), maar ze kan zich niet neerleggen bij deze keuze… Dit betoverende, kleurrijke dansverhaal schijnt licht op de kracht en de keerzijde van liefde en lust.

Bekijk hier de trailer
Kijkwijzer: 12+, angst, seks, grof taalgebruik

 

Vrijdag 3 september – Across the Universe – Klik hier voor meer info en tickets
Havenarbeider Jude (Sturgess) vertrekt eind jaren zestig vanuit Liverpool naar New York, om daar wat familiezaken te regelen. Hij raakt er bevriend met een groepje vrije vogels en krijgt een relatie met Lucy (Wood), wier vriendje in Vietnam vecht. Interessante musical, opgebouwd rond liedjes van The Beatles, die het verhaal meestal wonderwel ondersteunen.

Bekijk hier de trailer
Kijkwijzer: 12+, geweld

 

Zaterdag 4 september – Cinetree & BNNVARA First Dates Movie Night – Call me by your name – Klik hier voor meer info en tickets
De ‘Summer of Love’ viel al snel in duigen, daarom slaan Cinetree & BNNVARA de handen ineen en brengen we de liefde naar het Amsterdamse Bos. In het magische Amsterdamse Bostheater vieren we de liefde met een speciale First Dates Movie Night.

Luister naar een ode aan verliefd zijn, ga samen op de foto in de First Dates photobooth, krijg een exclusief voorproefje van het fonkelnieuwe seizoen van First Dates en zwijmel weg bij het ultieme zomerse liefdesverhaal Call Me By Your Name. Deze avond, onder leiding van onze gastvrouw Hanna Verboom en First Dates gastheer Sergio Vyent, biedt het recept voor een perfecte ‘first’ date.

Over Call me by your name: Tijdens de zomerperiode in 1983 brengt de zeventienjarige Elio de dagen door met zijn gezin in hun villa in Italië. Al snel ontmoet hij Oliver, een doctoraatsstudent die Elio’s vader met een onderzoek komt helpen. Te midden van de zonovergoten pracht van de omgeving, ontdekken Elio en Oliver de bedwelmende schoonheid van het ontwakende verlangen, die hun leven voor altijd zal veranderen.

 

Zondag 5 september – Stray – Klik hier voor meer info en tickets
Het leven van een zwerfhond kan zwaar zijn, bijvoorbeeld als je geschopt wordt door een voorbijganger. Maar soms heb je geluk en vind je een overgebleven maaltijd met vlees, ren je eindeloos over het strand of huil je mee met een oproep tot het gebed. Dag in dag uit dwalen Zeytin, Nazar en puppy Kartal door de straten van Istanboel – de camera volgt hen op deze reis.

Bekijk hier de trailer
Kijkwijzer: alle leeftijden

 

Afgelopen

Vrijdag 18 juni – MOONRISE KINGDOM, kijk hier de trailer

Zaterdag 19 juni – LE FABULEUX DESTIN D’AMÉLIE POULAIN, bekijk de trailer

Zondag 20 juni – NICE PEOPLE op Wereldvluchtelingendag, bekijk de trailer

Zondag 8 augustus – The Father – Bekijk hier de trailer

Maandag 9 augustus – Cinetree & Simavi present HER Film Festival: Sacred Water – Bekijk hier de trailer

 

De Cinetree Filmavonden worden mede mogelijk gemaakt door Crisp. Crisp verzorgt een heerlijke picknicktas voor bij de film. Bestel je tas hier.

Credits

Programma | Cinetree
Technische partner | Outdoor Cinema

Route