Bostheater logo

NITE

The Underground

Welkom in club The Underground, waar vermaak en tragedie nooit ver weg zijn. Een spetterende show over mislukking, onzichtbaarheid, er toch niet toe doen en nutteloosheid. Onder leiding van Guy Weizman verandert het Bostheater in een spectaculair, dansant en beeldend circus over het belang van gezien worden, en de tragiek van het falen.

“Een uitbundig, kleurrijk, theatraal feest.”
 De Theaterkrant, keuze van van de criticus.

Wat moet er gebeuren voor je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. Diegene die uiteindelijk de taart in zijn gezicht krijgt. De laagste levensvorm van de piste. En wat moet er gebeuren voor je daar hélemaal klaar mee bent? Om nog langer het lachertje te zijn?

Aan de rafelranden van de stad, in de marge van de samenleving, komt de Rodeoclown in opstand tegen de rol die hij in Circus Nederland toegedicht heeft gekregen. Met al het geweld dat hij in zich heeft breekt hij uit het rotte systeem waarin hij gevangen zit.
Zal hij daarin slagen? Of zal het niets meer zijn dan een act? Een grappig nummertje uit het programma van dit rondreizende circus, dat hij morgenavond weer precies zo zal herhalen?

The Underground is een gruizige, geestige en tragische voorstelling door Guy Weizman en het NITE-ensemble. Na het winnen van de regieprijs voor Salam en zeer lovende reacties op Brave New World 2.0 en Before/After, kunnen theater- dans-, film- en muziekliefhebbers zich nu verheugen op de volgende regie van Weizman: The Underground. Met een glansrol voor Sanne den Hartogh en weergaloze monolgen geschreven door Rik van den Bos.

The Underground is een samenwerking tussen Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg.

Data en tijden

Extra informatie

Try-out: 24 augustus
Amsterdamse première: 25 augustus
Voorstellingen: 26 augustus t/m 3 september
Theater open: 18.30 uur
Start voorstelling:
21.00 uur

Details voorstelling

  • Aangelijnde honden toegestaan
  • Grote zaal
  • Rolstoel vriendelijk
  • Vanaf 12 jaar