Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

The Underground

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge? En wat gebeurt er als je daar helemaal klaar mee bent? Welkom bij The Underground, prepare to be blown away. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.

Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s ‘Aantekeningen uit het ondergrondse’ een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk wordt vertolkt door Sanne den Hartogh.

Tekst gaat door onder de video

 

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.”
De Theaterkrant, keuze van de criticus.

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet. Stap in en enjoy the ride.

Benieuwd wat andere bezoekers ervan vonden? Lees de reacties op nite.nl/reacties.

“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte.”
De Volkskrant

Over NITE

NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. De beweging is een initiatief van Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag. Samen maken zij interdisciplinaire voorstellingen die je omverblazen.

Ticket kosten

 • Regulier
  €21,50
 • Student / Stadspas blauwe ruit
  €16,50
 • CJP
  €15,00

Extra informatie

Try-out: 24 augustus
Amsterdamse première: 25 augustus
Voorstellingen: 26 augustus t/m 3 september
Theater open: 18.30 uur
Start voorstelling:
21.00 uur

Advies m.b.t. honden:

Honden zijn in principe welkom. Echter raden we af om honden mee te nemen naar The Underground van NITE, wegens harde geluiden. We vragen bezoekers met een hond plaats te nemen aan de zijkant, zodat wanneer de hond onrustig wordt, je makkelijk even weg kunt lopen met de hond.

Details voorstelling

 • Aangelijnde honden toegestaan
 • Grote zaal
 • Rolstoel vriendelijk
 • Vanaf 12 jaar