Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Wandeling met Nico de Bosexpert

notice

Alle wandelingen zijn volledig uitverkocht!

Altijd al willen weten waarom het Amsterdamse Bostheater eigenlijk is aangelegd in het Amsterdamse Bos? En ben je benieuwd naar de flora en fauna rondom het Bostheater? Wandel dan mee met Nico, de bosbioloog!

Het Amsterdamse Bos is door de mens aangelegd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Het moest vooral een gebruikersbos zijn voor alle Amsterdammers. Zodoende is het een plek geworden voor recreatie en ontspanning. Een van de uitgangspunten bij het ontwerp was dat iedereen moest kunnen gaan en staan waar die wilde. Daarom werden er vele paden voor voetgangers, fietsers en ruiters aangelegd. Omdat wateren een essentieel onderdeel zijn van het bos, werden er maar liefst 116 bruggen gebouwd, wat het Amsterdamse Bos onderscheidt van andere bosparken en recreatiegebieden.

Naast een fantastisch recreatiebos is het Amsterdamse Bos ook een absoluut paradijs voor flora en fauna. Het is een perfecte en essentiële groei- en bloeiplek voor talloze bomen, planten en bloemen, en een habitat voor vele dieren. Maar wat groeit er eigenlijk allemaal? En waarom is er in de jaren ’50 een heus openluchttheater gebouwd, midden in een bos waar de natuur de baas is?

Loop mee met Nico, bioloog, Amsterdamse Bos-kenner en een expert op het gebied van alles wat er in het bos groeit en bloeit.

 

’s avonds naar het zomeroffer? Wij reserveren een plek voor jou!

Heb je een ticket voor Het Zomeroffer en loop je mee met de wandeling? Dan reserveren wij een mooie plek voor je op de tribune! Zo ben je verzekerd van een goede plek na de wandeling én kun je op de tribune nog een hapje eten.

 

Fotografie door Lex Draijer

Data en tijden

Ticket kosten

  • Tickets
    € 5,-

Extra informatie

Maximale groepsgrootte:
15 mensen

Duur van de waneling:
+/- 60 minuten

Deze wandeling kan ook worden gedaan als je ’s avonds niet naar de voorstelling gaat.

Details voorstelling

  • Aangelijnde honden toegestaan
  • Rolstoel vriendelijk