Bostheater logo

Bos Jongerenweek

Sta jij straks op het grote podium?

Toekomstige acteurs opgelet!
Ben je tussen de 14 en 20 jaar? Hou je van theater maken of lijkt het je leuk? Doe dan mee met de Bos Jongerenweek en speel binnen no time de sterren van de hemel op het grote openlucht podium in het Bostheater.

Je bent van harte welkom in het Bostheater in de meivakantie. Daar gaan we 5 dagen aan de slag met theater maken en toneel spelen, met als einddoel een korte voorstelling. Daags erna spelen we de voorstelling tijdens de officiële heropening van het gerenoveerde Bostheater. Uiteraard zijn jouw vrienden en familie ook welkom om je te zien shinen!

Opbouw van de week

Je leert meer over theater maken, toneelspelen en over het Bostheater: in ons openluchttheater zijn de hele zomer toffe voorstellingen, films en concerten. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ziet onder meer hoe de mensen bij techniek, in het kantoor en de productie werken.

Je ontdekt de acteur in jezelf tijdens allerlei oefeningen: van improvisatie tot teksttoneel. Sowieso, is er ruimte voor je eigen input. Is er iets wat jij al goed kan en graag op een podium laat zien? Dan kijken we of we dat in de voorstelling kunnen verwerken.

De voorstelling die we maken heeft als thema: Renovate. Dit omdat het Bostheater helemaal vernieuwd wordt en we het stuk mogen opvoeren tijdens de officiële heropening. Maar het thema omvat nog veel meer: hoe bouw je iets dat stuk is weer op? Denk aan de wereldwijde oorlogen en grote aardbevingen. En… ‘renoveren’ we onszelf allemaal niet een beetje voor we op de socials gaan?

Kortom, onder leiding van theaterprofs Naomi, Friedl en Ziggy ga je een leuke week tegemoet! Heb jij er net zoveel zin in als wij? Scroll dan verder naar beneden voor de praktische details en lees hoe jij je kan aanmelden.

Note! Je hoeft geen ervaring te hebben met theater om mee te doen.