Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

PERSBERICHT | 31 maart 2022

Het Amsterdamse Bostheater presenteert het programma 2022

 

De stad uit, het bos in voor een inspirerende zomer
Van een grote nieuwe ITA-productie en muziekconcerten tot jeugdvoorstellingen en een festival voor aanstormende theatermakers. De programmering van het Amsterdamse Bostheater voor deze zomer is bijna helemaal rond en het belooft een weergaloos seizoen te worden. Nieuw dit jaar is dat niet één, maar twee grote zomervoorstellingen worden gespeeld. Bovendien krijgt de tribune een flinke upgrade. Vanaf 21 mei openen de poorten van het Bostheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bostheater.nl.

 

ITA en NITE op het grote podium
Ieder jaar vormt de grote zomervoorstelling het hart van onze programmering. Dit jaar doen we het anders en staan er twee grote theaterproducties op het programma. Het ITA-ensemble trapt af en speelt voor het eerst in zijn geschiedenis een grootschalige voorstelling in de open lucht. In het Amsterdamse Bostheater brengen zij de Nederlandse première van The Damned, naar een filmscript van de Italiaanse cineast Luchino Visconti en in een regie van Ivo van Hove. De première is op 18 juni.

De tweede grootschalige productie is in handen van NITE met The Underground, in een regie van Guy Weizman. Een voorstelling als een popconcert, een spectaculair, beeldend circus waar vermaak en tragedie nooit ver weg zijn. The Underground gaat op 6 mei in première in de sluisfabriek en reist eind augustus naar het Bostheater. De kaartverkoop start later dit voorjaar. The Underground is een samenwerking tussen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg.

Theater voor jong en oud
Kinderen beleven het grootste plezier in het Amsterdamse Bos met jeugdvoorstellingen voor jong en oud. Met de voorstelling Lucky Luuk, losjes geïnspireerd op de bekende stripreeks, tovert Meneer Monster deze zomer gedurende vier weken het bos om tot het Wilde Westen. Deze voorstelling barst uit zijn voegen van hilarische scènes, ingenieuze decorwisselingen en wonderbaarlijke transformaties van de spelers en is zeer goed ontvangen door pers en publiek.

Later neemt Theatergezelschap BonteHond het over. Zij spelen hun kersverse voorstelling Red de wereld, over hoe het ook anders kan. Red de Wereld is gemaakt ter gelegenheid van de Floriade Expo 2022 in Almere, maar kan natuurlijk niet ontbreken in de natuurlijke ambiance van het Bostheater.
Heb je na de voorstellingen nog tijd? Dan is er in het bos genoeg te doen: lekker spetteren in de speelvijver, kanoën, ravotten op het speeleiland of hollen en dollen op het grote grasveld. Er is voor ieder kind wat wils.

Een nieuwe generatie op locatie
Nieuwe professionele makers krijgen ook dit jaar een belangrijke plek in de programmering. Zij maken theater op plekken van verbeelding: in het water, op een glooiend grasveld, tussen omgewaaide bomen… Tijdens het Boslab Theaterfestival verrast de volgende generatie mimers, vertellers, dansers en toneelspelers met voorstellingen op unieke plekken in het bos. Van 2 tot en met 13 augustus kan het publiek weer diverse avontuurlijke routes lopen en zo meerdere stukken op een avond zien. Het festival, onder artistieke leiding van Frances Sanders, Ingejan Ligthart Schenk en Florian Hellwig, biedt dit jaar de kans aan 11 nieuwe makers om een korte locatievoorstelling te maken. De kaartverkoop start later in het seizoen.

Openlucht bioscoop tussen de bomen
Ontvlucht de stad, neem met een drankje en een hapje plaats op de tribune tussen de hoge bomen, voel de zwoele zomerbries op je huid en laat je meevoeren in de meest betoverende openluchtbioscoop van Amsterdam tijdens het Cinetree Forest Film Festival. Een week vol met mooie, bijzondere of urgente films op een enorm scherm met haarscherp beeld en surround sound, gepresenteerd i.s.m. Cinetree. Ook dit jaar zijn er thema-avonden zoals een filmpremière, de romantische date-night en de Cinetree favourites. Bovendien komt de succesvolle honden-filmavond terug, waar vorig jaar honderden honden met hun baasjes op afkwamen. De films worden later in het voorjaar bekend gemaakt. Dan start ook de kaartverkoop.

Live muziek & concerten
Last but not least: na twee jaar afwezigheid vanwege de corona maatregelen, klinkt er weer muziek in het Amsterdamse bos. De concertavonden i.s.m. Live at Amsterdamse Bos zijn terug! De bomvolle programmering bevat verplaatste én nieuwe boekingen met (inter)nationale artiesten. Denk aan de magistrale fusion-toetsenist Cory Henry, de Nederlandse muziek-iconen van De Dijk, de ambassadeur van de Afrikaanse muziek Fally Ipupa, de chansonnière en runner-up van het Eurovisie Songfestival 2021 Barbara Pravi en vele anderen.

Upgrade van het theater
Het amfitheater van het Amsterdamse Bos biedt plaats aan 1500 bezoekers. De banken van de tribune doen al jaren dienst zonder rugleuning. Vanaf dit jaar verandert dat; alle zitplaatsen krijgen een rugleuning. De bezoekers van het Bostheater kunnen nu zomeravonden tegemoetzien met nog meer plezier en comfort.

Deel dit bericht