Nieuws – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Nieuws

HET BOSTHEATER IS GERED

Het Amsterdamse Bostheater krijgt de komende vier jaar toch subsidie van de gemeente Amsterdam. Hierdoor kan het openluchttheater voortbestaan en onder meer grootschalige voorstellingen blijven produceren in samenwerking met bekende theatergezelschappen.   

Het besluit werd afgelopen dinsdag genomen door het college van B&W Amsterdam. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) kon in de zomer van 2020 de aanvraag voor vierjarige subsidie, ondanks een positieve beoordeling, niet honoreren vanwege onvoldoende financiële middelen.

In de zomer van 2020 – waarin het Bostheater onder strikte corona-protocollen een volledige programmering met theater, concerten en filmavonden wist te presenteren voor ruim 14.000 bezoekers – startte de organisatie een campagne om de dreigende sluiting te voorkomen. Met een petitie werden meer dan 18.000 handtekeningen opgehaald. Ook de gemeente Amstelveen greep in met een motie om de sluiting van het Bostheater te voorkomen en riep Amsterdam op om ook te helpen. Uiteindelijk besloot de Amsterdamse gemeenteraad eind 2020 dat wethouder cultuur Touria Meliani een passende oplossing moest zoeken om het Bostheater te redden.

De subsidie van de gemeente Amsterdam maakt een einde aan de onzekerheid over het voortbestaan van het Bostheater. De geplande grote theaterproducties – met deze zomer Toneelgroep Oostpool en daarna Internationaal Theater Amsterdam (2022), Orkater (2023) en De Warme Winkel (2024) – kunnen dankzij het besluit doorgang vinden.

Naast de grote zomerproductie, bestaat het zomerprogramma van het Bostheater in 2021 uit een grote jeugdvoorstelling i.s.m. De Toneelmakerij, Boslab Theaterfestival, concerten en filmavonden. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s i.v.m. corona. Het openluchttheater in het Amsterdamse Bos wordt momenteel aangepast om, zodra de maatregelen dit toelaten, het publiek op veilige wijze te kunnen ontvangen bij voorstellingen en optredens in de buitenlucht.

 

vlnr: Ingejan Ligthart Schenk, Herbert Raat (Amstelveen), Gwen Bakker en Touria Meliani (Amsterdam)
Credits: gemeente Amstelveen

______________________________________________________________________


CONCERTEN

Onze geplande concerten in mei en juni 2021 kunnen helaas ook dit jaar geen doorgang vinden. Of de concerten vanaf juli door kunnen gaan, is nog even afwachten vanwege corona. Het goede nieuws is dat we voor een aantal concerten nieuwe data hebben gevonden in september. Want wij gaan ervan uit dat we dan weer echt mogen en kunnen!

We hebben nieuwe data voor:

Rowwen Heze: vrijdag 10 september 2021
Ellen Ten Damme: zaterdag 11 september 2021
Wolter Kroes: zondag 12 september 2021
The Legends We’ve Lost: vrijdag 17 september 2021
The Legends We’ve Lost: zaterdag 18 september 2021
The Legends We’ve Lost: zondag 19 september 2021
Joep Beving: zaterdag 25 september 2021
3J’s: zondag 26 september 2021

Heb je tickets voor één van deze concerten dan verhuizen ze, net zoals vorige keer, gewoon door naar de nieuwe datum. Daar hoef je niks voor te doen. Hierover ontvang je bericht van Eventim, onze ticketpartner. Voor de concerten van De Dijk, Edwin Evers Band en Jimmy Eat World werken we nog aan nieuwe data. We hopen daar op korte termijn meer duidelijkheid over te geven.

Het concert van Caro Emerald is helaas definitief komen te vervallen. Alle kaartkopers van dit concert krijgen hun geld teruggestort en ontvangen hierover bericht via de mail.

Ga voor meer informatie naar www.liveatamsterdamsebos.nl
Vragen over de concerten kun je mailen naar info@liveatamsterdamsebos.nl

Route