Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Bostheater na renovatie weer open

Het Bostheater in het Amsterdamse Bos is na een verbouwing van een paar maanden weer geopend voor het publiek. Door de werkzaamheden is het openluchttheater, gebouwd in 1954, weer klaar voor een nieuw seizoen. Vanmiddag wordt het vernieuwde theater geopend in bijzijn van de Amsterdamse en Amstelveense wethouders voor Kunst en Cultuur, Touria Meliani en Herbert Raat.

Het theater werd in 1954 geopend om mensen natuur én cultuur te bieden: een plek in het bos voor toneelvoorstellingen, lezingen en activiteiten voor kinderen. Het Bostheater vervult die functie voor de hele regio. Ze organiseert de hele zomer bijzondere openluchtvoorstellingen en draagt bij aan talentontwikkeling.

Door de verbouwing heeft het Bostheater nieuwe gebouwen gekregen, waaronder volwaardige kleedkamers voor de artiesten. Daarnaast is de toegankelijkheid verbeterd voor mensen met een fysieke beperking, zijn het podium en de luifels aan de bovenzijde van de hoofdtribune vernieuwd en de tribunes gerenoveerd. Ook is er geïnvesteerd in duurzame installatievoorzieningen voor de theatertechniek. Voor de gehele renovatie heeft de gemeente Amsterdam 1,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het Bostheater werd in het najaar van 2022 gesloten voor publiek en is nu, bij de start van het nieuwe seizoen, weer geopend en klaar voor de komende veertig jaar.

Wethouder Touria Meliani: “Het Bostheater is een magische plek voor Amsterdam. Een openluchttheater midden in een natuurgebied, met ruimte voor bijzondere producties voor een breed publiek. Dankzij de renovatie is het Bostheater klaar voor de toekomst en toekomstige generaties, en ik kijk uit naar al het talent dat zich op deze prachtige plek kan gaan ontwikkelen.”

Wethouder Herbert Raat: “Wij zijn trots op dit prachtige theater in het Amsterdamse Bos waar zoveel Amstelveners en Amsterdammers plezier aan beleven. Het Bostheater is een culturele diamant waar we zuinig op zijn. Door de renovatie is het theater verzekerd van een mooie toekomst, en het theaterpubliek van prachtige voorstellingen in de natuur.”

 

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de dag. Foto’s: gemeente Amsterdam | Marcel Israël

Deel dit bericht