Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Vacature Horeca manager

Wil jij de horeca runnen van de leukste openlucht-bar van Amsterdam?

Het Amsterdamse Bostheater is voor de periode april tot en met september, oplopend van 0,2 naar 1 fte, op zoek naar een horeca manager.

Voor aanvang en na afloop van voorstellingen en tijdens concerten is de bar van het Bostheater geopend voor bezoekers van het theater. Als horeca manager heb je de verantwoordelijkheid voor de horecaorganisatie en de horeca verkooppunten in het Bostheater. Ben je benieuwd wie wij zijn, wat wij bieden en wat de functie inhoudt? Lees hieronder verder.

HET AMSTERDAMSE BOSTHEATER

Het Amsterdamse Bostheater is een laagdrempelig en magisch openluchttheater met een gevarieerd aanbod voor een breed publiek, middenin de prachtige natuur van het Amsterdamse Bos. Iedere zomer coproduceren we samen met een vooraanstaand Nederlands gezelschap een voorstelling, die het hart van de programmering vormt. Daarnaast zijn er wekelijks live concerten van (inter)nationale bands, staan in het Boslab Theaterfestival jonge makers centraal, presenteren we samen met Cinetree een openluchtbioscoop, worden er overdag vrolijke kindervoorstellingen geprogrammeerd en zijn er theater, dans- en/of circusvoorstellingen van gastgezelschappen.

De bezoekers van het Bostheater zijn een mix van fervente theaterbezoekers en mensen die voor het eerst een voorstelling zien, muziekliefhebbers en ouders met kinderen. Door het brede en aantrekkelijke aanbod, de unieke en toegankelijke locatie en het laagdrempelige prijsbeleid is het Bostheater een theater voor iedereen.

Het Bostheater is open van mei tot en met september. In deze periode ontvangen we gemiddeld 70.000 bezoekers.

OVER ONS

Onze organisatie bestaat uit een klein, slagvaardig kernteam dat in de aanloop naar het seizoen wordt uitgebreid met tijdelijke medewerkers, freelancers en vrijwilligers. Er wordt met veel plezier en toewijding gewerkt, de vaste en tijdelijke medewerkers vormen samen met de vrijwilligers een hecht team.

Wat ga je doen?

 • Inrichten en uitvoeren van de horeca voor het seizoen
 • Aansturen (en enthousiasmeren) van het barpersoneel en vrijwilligers op de werkvloer
 • Samenstellen van het assortiment (i.o.)
 • Bijhouden van de voorraad, inkoop en verkoop tijdens het seizoen
 • Samenwerken met de keuken
 • Contacten onderhouden met leveranciers

Wie ben jij?

 • Je hebt MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt ervaring als eindverantwoordelijke in de horecabranche
 • Je bent in het bezit van het sociale hygiëne diploma
 • Je hebt ervaring met het aansturen van- en samenwerken met (soms onervaren, maar enthousiaste) vrijwilligers
 • Je kan goed omgaan met het werken met wisselende collega’s
 • Je hebt affiniteit met de culturele sector
 • Je vindt het fijn om in de buitenlucht te werken en hebt geen moeite met verschillende weerstypen
 • Je hebt ervaring met en kennis van financiële afdrachten en het bijhouden van inkoopoverzichten
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs
 • Je bent stressbestendig, werkt graag samen en kunt helder communiceren
 • Je vindt het leuk om publiek en groepen te ontvangen en hen te woord te staan

WAT BIEDEN WIJ?

Een veelzijdige baan in een dynamische omgeving op een unieke locatie. In de aanloop naar de opening van het theater ben je vanaf april 2023 een dag per week bezig met overleg, inventarisatie, opbouw en inrichting van de horeca, het verkoopsysteem en de planning. Hierbij word je ondersteund door de zakelijk leider en de financial controller.

Vanaf mei tot en met september vragen we je beschikbaar te zijn voor de voorstellingen, concerten en partijen, deze vinden zowel in de middag als in de avond plaats. Van mei tot en met half juni is dit 2 a 3 keer per week en vanaf juni groeit dit uit naar een full time functie. We hebben de intentie om een langdurige samenwerking aan te gaan.

We bieden een salaris conform de cao-podiumkunsten, op basis van opleiding en ervaring, of een freelance honorarium dat evenredig hieraan is.

Heb je interesse?

Dan willen we graag kennis met je maken! We ontvangen graag een korte motivatie en jouw CV voor 28 februari 2023 per mail: vacature@bostheater.nl.

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Ingejan Ligthart Schenk of Gwen Bakker op 020-6700250.

Terug naar vacatures