Robin Hood – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

dinsdag 04 augustus t/m maandag 30 augustus / 13:00 & 15:00 uur

Het Kleine Theater i.s.m. Het Amsterdamse BostheaterRobin Hood

Facebook event
Uitverkocht

Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het klassieke verhaal over deze maatschappelijke held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag best heel actueel te zijn. Ook in 2020 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

Het Kleine Theater tovert het bekende verhaal van Robin Hood om tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren, heroïsche muziek en uiteraard veel kenmerkende humor. Een verhaal over hebzucht versus vrijheid. Over leven en lef.

 

Het Kleine Theater
Deze veertiende voorstelling van Het Kleine Theater wordt gemaakt in samenwerking met Het Amsterdamse Bostheater. Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Ze blazen oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. Het Kleine Theater heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater.

 

Credits
Concept en regie: Anke Engels en Vimala Nijenhuis
Spel: Anke Engels, Vimala Nijenhuis, Robbie Wallin, Annabelle Hinam, Pien Trieling en Louis van Rijt
Eindregie: Bengt Kropmans
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

 

 

 

Kom in actie voor het Bostheater. Het grootste openluchtpodium van Amsterdam verliest de subsidie en dreigt verloren te gaan. Daarom roepen we iedereen op om in actie te komen voor het behoud van het Bostheater. 

Categorie: Familievoorstelling
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Duur: 1 uur
(Geen pauze)

In augustus zijn er extra voorstellingen op woensdag en zaterdag. Er zijn ook extra voorstellingen op 19, 23, 26 en 30 augustus.

Alle speeltijden per dag staan aangegeven op de ticketpagina.

____________________________

Het theater gaat een half uur voor aanvang van de voorstelling open.

Eerste voorstelling | Deuren open: 12:30 uur
Tweede voorstelling | Deuren open: 14:30 uur

____________________________

Bezoekers worden ontvangen op het Grote Podium, waar op ruime afstand van elkaar tafels en stoelen staan. Hier kun je wachten tot de voorstelling begint. De voorstelling speelt in de Kleine Zaal. Deze gaat 5 minuten voor aanvang open. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers als je naar binnen gaat.

Kinderen kunnen op de eerste drie rijen plaatsnemen,  daarna zijn er rijen voor volwassenen en kinderen die samen met de volwassenen willen zitten. Kinderen mogen naast elkaar zitten. Volwassenen die niet een huishouden delen moeten op 1,5 meter van elkaar af zitten.

De kinderen die vooraan willen zitten, gaan als eerste de zaal in. Daarna wordt de zaal gevuld op volgorde van binnenkomst.

____________________________

Bij het verlaten van de zaal verlaten de mensen die achteraan zitten als eerste de zaal.

____________________________

Alle bezoekers, zowel kinderen als volwassenen, dienen in het bezit te zijn van een entreebewijs. Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen naar het theater.

____________________________

We adviseren om kinderen jonger dan 4 jaar niet mee te nemen naar deze voorstelling.

____________________________

Tijdens voorstellingen in het Bostheater kunnen beeld- en geluidsopnamen worden gemaakt. Bezoekt u een jeugdtheatervoorstelling en wilt u graag vooraf hierover informatie ontvangen? Neem contact op met pers@bostheater.nl

Route