Robin Hood – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

maandag 02 augustus t/m zaterdag 07 augustus / 11:00 & 14:00 uur

Het Kleine Theater i.s.m. Het Amsterdamse BostheaterRobin Hood

Tijdens jeugdtheatervoorstellingen hanteren we de 1,5 meter afstand regel. Voor deze voorstelling is daarom geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

Vorig jaar was de voorstelling vliegensvlug uitverkocht. En daarom komt de held van het bos deze zomer wegens overweldigend succes terug: Robin Hood is van 2 t/m 7 augustus te zien in het Amsterdamse Bostheater. 

 

Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het klassieke verhaal over deze maatschappelijke held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag best heel actueel te zijn. Ook in 2021 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

Het Kleine Theater tovert het bekende verhaal van Robin Hood om tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren, heroïsche muziek en uiteraard veel kenmerkende humor. Een verhaal over hebzucht versus vrijheid. Over leven en lef.

 

Het Kleine Theater
Deze veertiende voorstelling van Het Kleine Theater wordt gemaakt in samenwerking met Het Amsterdamse Bostheater. Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Ze blazen oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. Het Kleine Theater heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater.

 

Credits
Concept en regie: Anke Engels en Vimala Nijenhuis
Spel: Anke Engels, Vimala Nijenhuis, Robbie Wallin, Annabelle Hinam, Pien Trieling en Louis van Rijt
Eindregie: Bengt Kropmans
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Speeldata
2  t/m 7 augustus

Categorie: Familievoorstelling
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Duur: 50 minuten (geen pauze)

Het theater is 30 minuten voor aanvang geopend.

Kaartprijs
Standaard (volwassenen) € 13,50
Jongeren tot 18 jaar € 9,50

Meer informatie
Alle bezoekers, zowel kinderen als volwassenen, dienen in het bezit te zijn van een entreebewijs.

____________________________

We adviseren om kinderen jonger dan 4 jaar niet mee te nemen naar deze voorstelling.

____________________________

Tijdens voorstellingen in het Bostheater kunnen beeld- en geluidsopnamen worden gemaakt. Bezoekt u een jeugdtheatervoorstelling en wilt u graag vooraf hierover informatie ontvangen? Neem contact op met pers@bostheater.nl

 

Route