Robin Hood – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

woensdag 01 juli t/m zaterdag 15 augustus / 15:00 uur

Het Kleine Theater i.s.m. Het Amsterdamse BostheaterRobin Hood

Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het klassieke verhaal over deze maatschappelijke held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag best heel actueel te zijn. Ook in 2020 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

Het Kleine Theater tovert het bekende verhaal van Robin Hood om tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren, heroïsche muziek en uiteraard veel kenmerkende humor. Een verhaal over hebzucht versus vrijheid. Over leven en lef.

 

Het Kleine Theater
Deze veertiende voorstelling van Het Kleine Theater wordt gemaakt in samenwerking met Het Amsterdamse Bostheater. Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Ze blazen oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. Het Kleine Theater heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater.

 

Credits
Concept en regie: Anke Engels en Vimala Nijenhuis
Spel: Anke Engels, Vimala Nijenhuis, Robbie Wallin, Annabelle Hinam, Pien Trieling en Louis van Rijt
Eindregie: Vincent Rietveld
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Categorie: Familievoorstelling
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Duur: 45 min

Try-out: 1 juli
Première: 4 juli

Kaartverkoop start op 1 juni!

Route