Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Bosfest presenteert

ii

The World of ii

Het Amsterdamse muziekcollectief ii klinkt als een samensmelting van hiphop, R&B en elektronische muziek. Zelf definieren ze hun sound als “moderne soul”. Bombastisch maar intiem. Op het podium neemt ii je met volledige band mee in een audiovisuele wereld, met als doel: het weerspiegelen van de menselijke ervaring.

 

Over de show

De World of ii is een show waarbij het publiek mee wordt genomen in het verhaal van ii’s nieuwe album. Een reis door middel van o.a. muziek en performance poëzie op een magische locatie in het bos. 

ii speelt tussen de bomen. Een prachtig decor, waarin met licht steeds het diafragma van de kijker gestuurd wordt. Licht aan de voet van de boom trekt de focus naar de grond. Licht tot in kruin trekt de hemel open. En alle variaties daartussen. Groots en meeslepend versus klein en intiem.

Dit is de eerste keer dat ii muziek zal laten horen van het nieuwe album. Een groots experiment tussen de bomen, verpakt in een lopend audiovisueel verhaal. 

 

Over de maker

ii (spreek uit “I and I”) is een Amsterdam’s muziekcollectief. De naam van het muziekcollectief  ii is gebaseerd op een zienswijze uit de Rastafari-beweging waarin elk individu onlosmakelijk verbonden is met het collectief. Deze ideologie, gebaseerd op het delen van positieve energie en naastenliefde, labeled een groep mensen niet als wij, maar als “I and I”. Hier is “ii” van gemaakt, optisch gezien twee mensen die schouder aan schouder staan. Net als dit collectief.

De kern van het collectief bestaat uit Jeffrey Wiering, Dario Jongerius, Michiel Hagemeijer en Benjamin Sacks. Zij zijn allen autodidacte makers. Om hen heen hebben zij een team verzameld van artiesten, muzikanten en beeldend kunstenaars. Met de shows die zij in de nacht tijdens Bosfest gaan spelen, willen zij niet henzelf, maar de audiovisuele ervaring centraal zetten.

Credits:

Spel: Jeffrey Wiering, Dario Jongerius, Michiel Hagemeijer en Benjamin Sacks.
Met dank aan: Paradiso Melkweg Productiehuis en Super Sonic Jazz

Dit project wordt gesteund door Noord-Hollandse Popkanjers, het Prins Bernhard Cultuurfonds en NH Pop. 

 

Data en tijden

bosfest

Start:
22:20 uur

Duur:
95 minuten

Entree Bosfestivalhart
Dit programmaonderdeel vindt plaats in het hart van het festival. Entree tickets voor het BosFestivalHart kun je kopen via onderstaande knop.

Entree Bosfestivalhart

Details voorstelling

  • Bosfest